Samsung Galaxy Apps, un nou magazin virtual pentru aplicaţii

Samsung Galaxy Apps, un nou magazin virtual pentru aplicaţii

Pe lângă Google Play şi Apple AppStore, Samsung va începe să comercializeze aplicaţii mobile prin propriul Galaxy Apps.

samsung-galaxy-apps magazin virtual_thumb[2]

Este vorba de un nou magazin virtual pentru aplicaţii. Spre deosebire de cele care există, acesta se pare că nu va fi exclusiv. În continuare, posesorii de smartphone-uri şi tablete Galaxy vor avea acces şi la Google Play. Filozofia din spatele acestui proiect se pare că are legătura cu distribuirea de conţinut optimizat şi exclusiv dedicat gadgeturilor produse de compania sud-coreeană. Mai precis, Samsung vrea să vă atragă către dispozitivele sale prin super oferte la aplicaţii pe care le ştiţi şi prin aplicaţii noi create de la zero pentru Androidele sub sigla Galaxy.

Dacă nu ştiaţi, aceasta nu este nici pe departe o reţetă sigură pentru succes. Fosta tentativă de magazin proprietar, cu numele de Samsung Apps, a fost desfiinţată în urmă cu câteva zile pentru lispă de trafic. Ca multe alte aplicaţii incluse pe telefoanele companiei, . Deşi Galaxy Apps vine cu o nouă interfaţă, noi secţiuni şi parteneriate, momentan este foarte greu de apreciat ce o să se întâmple cu această iniţiativă. Nu există nici o siguranţă cum că ,,sute de aplicaţii disponibile exclusiv pentru utilizatorii de dispozitive mobile Samsung Galaxy” interesează pe cineva.

În plus, mai există un risc. Samsung a apelat la această mutare în speranţa că va reuşi să se diferenţieze un pic de amalgamul de Androide de pe piaţă de la N producători. Dacă în timp, , vor apărea tensiuni cu Google. În definitiv, deşi Samsung are cea mai mare cotă din piaţa când vine vorba de aparate cu Android, în momentul în care un dezvoltator important va decide să publice o aplicaţie doar în Galaxy Apps, gigantul din Mountain View va începe să-şi încordeze muşchii.

Părerea mea este că Galaxy Apps nu va interesa pe nimeni pe termen lung. Singurul meu sfat este să intraţi ocazional în respectiva aplicaţie, la secţiunea Galaxy Gifts şi să vedeţi dacă nu vă atrage vreo aplicaţie contra cost la care voi aveţi acces gratuit.

Citește și: