24 apr. 2014 | 12:00

Samsung se agită degeaba să creeze aplicaţii smartphone

ACTUALITATE
Samsung se agită degeaba să creeze aplicaţii smartphone

Un nou studiu confirmă cât de nepopulare sunt multe aplicații preinstalate pe smartphone-urile voastre.

Applications Screen Android aplicatii Samsung preinstalate

Din ce în ce mai mulţi dintre noi au devenit utilizatori de smartphone din greşeală, pentru simplul fapt că nu mai există alte opţiuni. În această categorie intră cei care nu şi-au instalat niciodată o aplicaţie pe telefon. Pe locul al doilea, vin cei care folosesc telefonul pentru Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, WhatsApp, Viber şi alte câteva servicii online. Deşi aceste statistici sunt foarte cunoscute în piaţă, dezvoltatorii de aparate cu Android fac eforturi semnificative pentru a dezvolta aplicaţii proprietare, menite să ajute la diferenţierea de concurenţă.

În teorie, există şi alte mijloace prin intermediul cărora un OEM poate ieşi în faţă, cel mai bun exemplu fiind recent lansatul HTC One M8, o dovadă clară a unei atenţii deosebite la capitolul design.

Pe de altă parte, Samsung speră să iasă în faţă prin elemente de software. Un studiu recent a demonstrat, însă, că interesul pentru aceste aplicații Samsung preinstalate, indiferent cât de bine lucrate sunt acestea, tinde spre zero.

Studiul, preluat de cei de la Wall Street Journal, a fost realizat pe un număr de peste 250 de milioane de utilizatori de Galaxy S3 şi Galaxy S4. Rezultatele au fost publicate în graficul de mai jos. În caz că nu era evident, interesul major este pentru Facebook, Instagram, Twitter şi YouTube, atât. Aproape nimeni nu intră în aplicaţiile anunţate anual cu surle şi trâmbiţe de gigantul sud coreean. În această categorie instră S Voice, S Memo, Samsung Apps şi Samsung Hub.

În teorie, astfel de studii ar trebui să funcţioneze ca un apel de trezire pentru cei de la Samsung. Aceştia au două opţiuni: fie să creeze aplicații Samsung cu adevărat revoluţionare şi în egală măsură utile, fie să renunţe complet la ele. Dacă ar insista mai mult pe experienţa şi designul aparatelor, în loc de nişte elemente de software care nu fac decât să consume din resurse, numărul celor care îşi doresc un ar fi şi mai mare.

app_usage_samsung

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele