Microsoft închide Nokia pentru totdeauna

Microsoft închide Nokia pentru totdeauna

Odată cu sărbătorile de iarnă, Microsoft va aduce sfârșitul unei legende. Americanii au decis să renunțe la  și să continue cu Lumia. Mai mult, dispare și Windows Phone.

microsoft-logo

După cumpărarea Nokia, Microsoft are dreptul, printr-un acord de licenţiere, să folosească brandul pe produsele sale și în oprațiunile sale. Totodată, are dreptul să și renunțe la acesta și va face asta în iarnă. Un document scăpat zilele trecute pe internet a confirmat că numele „Windows Phone“ şi „Nokia“ vor înceta să mai fie prezente pe produsele viitoare.

Iniţial a fost vorba doar de publicaţia online GeekOnGadgets, dar acum, autenticitatea aceluiaşi document a fost certificată de The Verge. După încheierea acestui proces de rebranding, „Windows“ și „Lumia“ vor fi noile nume afișate atât pe dispozitive, cât și pe materialele publicitare. Primul nume pentru software, al doilea pentru telefoane.

Citește și: Lumia Denim, actualizarea care aduce filmarea 4K pe Windows Phone

Pentru că dispozitivele au devenit în ultimii ani sinonime cu această platformă, este foarte probabil ca în viitor acest nume să însoţească „Microsoft“ pe spatele aparatelor viitoare cu Windows Phone. Lumia este, de asemenea, un brand dezvoltat intern de Nokia, dar eliminarea sa ar risca alienarea clienţilor.

Cât despre Windows Phone, ca o primă etapă în unificarea platformelor, Microsoft va trece pe dispozitivele viitoare doar Windows, fără nimic altceva. O etapă incipientă a acestei tranziţii a fost marcată în urmă cu câteva săptămâni când s-a lansat HTC One M8 for Windows. Ultimele reclame la Cortana, de asemenea, nu includ referinţe către Windows Phone.

Pe ideea de platformă unificată, este foarte probabil şi ca următoarea versiune de Windows să se numească doar Windows. Din păcate, va mai dura un pic până vom vedea dacă aceste informaţii vor fi sau nu confirmate oficial.

Citește și: