Nokia Lumia 735 e oficial – „telefonul selfie“ de la Microsoft

Nokia Lumia 735 e oficial - „telefonul selfie“ de la Microsoft

După Nokia Lumia 830, Microsoft a prezentat la IFA 2014 și Lumia 735, cunoscut și drept „telefonul selfie“. Totuși, există și un model dual sim pentru cei interesați.

nokia lumia 730 dual sim 735

Nokia Lumia 730 si Lumia 735 sunt două telefoane similare cu mici diferențe între ele. Pentru început, Lumia 730 este un model dual sim la un preț de 200 euro și fără suport 4G/LTE. Apoi, Lumia 735 are LTE și poate fi încărcat wireless, dacă ești interesat de așa ceva, se arată în comunicatul „Microsoft“.

În ceea ce privește dotările tehnice ale celor două, au o cameră frontală de 5 megapixeli pentru selfie-uri foarte bune, cu unghi larg de cuprindere, stocarea se face în 8GB, iar camera foto principală are 6,7 megapixeli, dar dispune de cea mai mare diafragmă, f/1.9, de pe un smartphone.

Citește și: Nokia Lumia 830, anunțat oficial: este „un flagship pe care ți-l permiți“

Telefoanele vor fi disponibile în nuanțe de verde, portocaliu, gri și alb. Lansarea se va produce luna aceasta și vor ajunge treptat pe toate piețele Nokia. De asemenea, pentru cei interesați, există o subscripție gratuită pe trei luni la Skype Unlimited World.

Pe lângă aceste telefoane, Microsoft a prezentat și Lumia 830 cu actualizarea Lumia Denim. Cea mai importantă noutate este disponibilitatea Cortana tot timpul, putând activa asistentul Microsoft prin comanda „Hey, Cortana“. Este o funcționalitate similară de pe Motorola Moto X pe care poți activa Google Now prin comanda „OK Google“.