Un robot cu spirit artistic…

Un robot cu spirit artistic…
10:00 11.03.2012

Robotul Artist

La standul Fraunhofer IOSB, vizitatorii CeBIT au avut parte de o experienta inedita: un portret realizat de un artist mai putin obisnuit. Da, da – un robot industrial a fost programat sa schiteze trasaturile oamenilor, iar intregul proces dureaza mai putin de 10 minute.

Din punct de vedere tehnic, robotul este echipat cu o camera al carei senzor masoara cantitatea de lumina reflectata de fata persoanei. De fapt, robotul proceseaza diferentele de luminozitate si le evalueaza intr-un portret propriu, urmand ca mai apoi sa converteasca informatia in actiuni.

Acest „artist” demonstreaza clar modul in care robotii pot reactiona la informatiile din mediu inconjurator intr-un mod cat mai spontan, flexibil si totodata capacitatea acestora de a indeplini sarcini cat mai complexe.

In cadrul institutului Fraunhofer, „jobul” de zi cu zi al robotului artist este de a analiza proprietatile de reflexie ale materialelor fie ca e vorba de vopseaua masinilor, testarea reflectoarelor, imbracamintea sau vizibilitatea semnelor de circulatie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI