Au aparut robotii sportivi de performanta

Au aparut robotii sportivi de performanta

Desi cei mai multi dintre noi ne dorim ca robotii sa vorbeasca si sa aiba o forma umana, cercetatorii de la Harvard au mers intr-o cu totul alta directie.

Harvard robot moale sare 30 inaltime

Robotii flexibili nu sunt la prima iteratie si au evoluat semnificativ in ultimii ani. Pana acum nu am vazut insa un astfel de robot care sa profite de explozii pentru a se deplasa intr-un mod aparent controlat.

Un nou robot cu o constructie bazata pe silicon ce incorporeaza trei picioare a fost folosit intr-un experiment reusit in laboratoarele Universitatii Harvard din SUA. Umplut cu o combinatie de metan si oxigen, in momentul in care a fost „electrocutat”, robotul a fost victima unei reactii explozive.

Respectiva reactie a avut ca efect un salt echivalent cu inaltimea robotului multiplicata de 30 de ori. Desi rezultatul este oricum remarcabil, reactia ar fi fost chiar mai puternica daca firele folosite pentru ancorarea robotului ar fi fost mai lungi. Avand in vedere ca robotul nu a fost afectat sub nici o forma de explozie, astfel de experimente cu robotii flexibili pot ajuta in viitor la salvarea altor roboti sau a unor persoane aflate la inaltime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: