Reinventarea Skype sau un eșec în așteptare? Wire e cea mai nouă aplicație de mesagerie

Reinventarea Skype sau un eșec în așteptare? Wire e cea mai nouă aplicație de mesagerie

Skype încă este un model în lumea aplicațiilor de mesagerie instant. Pentru a reinventa serviciul, acum în proprietatea Microsoft, cofondatorul Janus Friis susține Wire. Ce aduce însă noua aplicație de mesagerie?

WIRE ALTERNATIVA SKYPE

Skype a fost cumpărat pentru 8 miliarde de dolari de către Microsoft, iar WhatsApp pentru 19 miliarde de către Facebook anul acesta. Totuși, Skype rămâne un serviciu de mesagerie și VoIP de referință. Wire (website aici) crede că poate reinventa aplicațiile de tipul Skype și va face asta fără ca tu utilizatorul să știi, propriu-zis, dar vei sesiza în calitate.

Acest startup este susținut de Janus Friis, cofondator Skype, și susține că mare parte din muncă a fost concentrată în dezvoltarea uneltelor care să le permită o foarte bună procesare a fișierelor media, o calitate audio ridicată și în compresia fișierelor pentru a nu consuma mult Internet. Deasupra infrastructurii se regăsește o interfață simplă și, pe alocuri, intuitivă, scrie TechCrunch.

„Skype a fost lansat în urmă cu mai mult de 10 ani. S-au schimbat multe între timp, iar acum toți suntem obișnuiți cu apelurile vocale și cu mesajele gratuite și am ajuns să purtăm computere în buzunare. Este timpul să creăm cele mai bune unelte de comunicare și să le facem frumoase pe cât sunt de utile“, a spus Friis. Inginerii care au creat Wire sunt oameni cu experiență în telecom și în Internet, iar ei se regăsesc în Germania și în Elveția.

WIRE ALTERNATIVA SKYPE 2

Serviciul a debutat cu aplicații pe Android (în Play Store aici), iOS (aici) și computer (doar Mac OS), iar prin Wire poți distribui conținut de tip text, poză, video și audio HD. De asemenea, poți partaja conținut de pe platforme precum SoundCloud și YouTube. Totuși, nu ai video chat în timp real, dar promit că vor recupera cu funcționalitățile. Designul s-ar putea să fie pe gustul tinerilor obișnuiți deja cu Snapchat, Instagram și alte servicii, iar maturizarea serviciului ar trebui să vină pe măsură ce vin utilizatori. Dacă vor veni. Deocamdată este un serviciu nou, care își propune lucruri mari.

Citește și: