Gmail îți permite să editezi documente Microsoft Office direct în mail

Gmail îți permite să editezi documente Microsoft Office direct în mail

Google vrea să îți ofere toate uneltele de care ai avea nevoie, iar ultima funcționalitate din Gmail este foarte bună.

Google Nexus 6-0091

De acum, în Gmail, poți edita direct fișiere în formatul Microsoft pentru Office. Până acum, trebuia să ieși din Gmail și erai dus în Google Drive. Odată cu actualizarea Gmail pentru a suporta editarea direct în mail, vei avea acces la 15 formate Office, fie că sunt dintre cele vechi, fie că sunt noi cu extensia „x“, scrie The Verge.

După cum se vede și în gif-ul de mai sus, pentru a începe să editezi un document nu trebuie decât să treci cu mouse-ul peste acesta și să apeși butonul corespunzător de editare. În funcţie de tipul documentului îl vei putea edita în Docs, Slides sau Sheets, versiunile Google pentru Word, PowerPoint și Excel. Deși Google păstrează formatarea originală, reciproca nu este valabilă.

După ce ai editat un document, acesta nu mai este compatibil 100% cu Microsoft Office. Desigur, poți folosi Office Editing – extensie pentru Chrome -, dar dispare beneficiul adus de editarea direct în Gmail. Totuși, această funcționalitate aduce un plus productivități și cel mai probabil vei apela la ea când e vorba de documente pe care trebuie să le editezi rapid și să le trimiți, formatarea și suportul pentru fișier nefiind atât de importante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: