22 sept. 2014 | 11:30

Probleme cu Motorola Moto 360 – ecranul reţine imaginile afişate mult timp

ACTUALITATE
Probleme cu Motorola Moto 360 -  ecranul reţine imaginile afişate mult timp

Similar cu un fenomen experimentat de vechii posesori de plasme, utilizatorii de au observat că ecranul ceasului reţine imagini.

moto-360-image-persistence

Pare o problemă foarte gravă, mai ales că este greu de apreciat momentan dacă este sau nu reversibilă fără trimiterea ceasului inteligent în service şi înlocuirea display-ului.

Fenomenul poartă numele de persistenţă a imaginii. Acesta se manifestă prin întipărirea pe ecran a elementelor unei imagini afişate pentru mult timp. Deşi ca simptome pare similar cu burn-in, există o diferenţă foarte mare între cele două. Burn-in este o limitare permanentă a anumitor generaţii de plasme şi panouri AMOLED. Aceasta nu se remediază decât cu înlocuirea panoului. În cazul Moto 360, pentru că foloseşte un display de tip LCD, aproape sigur, este vorba de persistenţă a imaginii.

Mai mulţi au postat online imagini similare cu cele două alăturate. La prima vedere, problema nu pare foarte răspândită, dar chiar şi în aceste condiţii, ar putea sta la baza unui scandal de marketing destul agresiv în ceea ce-i priveşte pe cei de la Motorola.

Dacă se va confirma oficial că este vorba într-adevăr de persistenţă a imaginii, soluţiile sunt destul de simple. În principiu, trebuie să ţineţi ecranului dispozitivului închis pentru o perioadă de timp destul de lungă sau să rulaţi o animaţie până când toţi pixelii display-ului par în ordine.

moto-360-image-persistence-2-640x413

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele