Printr-un cip, Broadcom uneşte toate standardele de încărcare wireless

Printr-un cip, Broadcom uneşte toate standardele de încărcare wireless

Pentru că fragmentarea standardelor de micşorează adopţia, Broadcom a creat un cip care le uneşte pe toate.

broadcom BCM59350 -wireless-charging

În ceea ce priveşte încărcarea cu fir a celor mai multe gadgeturi, un cablu microUSB este suficient. Când vine vorba de încărcarea fără fir, standarde precum PMA, Rezence şi au fragmentat semnificativ piaţa şi au descurajat producătorii să creeze prea multe aparate cu un standard sau altul.

Deşi este evident că în câţiva ani va rămâne o singură opţiune, prea puţini vor să-şi asume o decizie atât de importantă. Nu de alta, dar există riscul ca un gigant coreean să parieze pe standardul greşit, urmând ca în câteva luni să se trezească cu o rată infimă de adopţie a terminalelor sale de vârf pentru că majoritatea utilizatorilor au optat pentru celălalt sistem. Dintr-un punct de vedere, ne aflăm în mijlocul unei noi competiţii HDDVD VS. Blu-ray şi pentru că nimeni nu ştie cine va câştiga, cei mai mulţi se rezumă la DVD-uri.

Prima soluţie general valabilă vine de la Broadcom şi poartă numele BCM59350. Vom vedea dacă va fi și adoptată la scară largă. Acesta este un nou cip pe care producătorii de tablete şi smartphone-uri îl pot integra în gadgeturile lor şi care va face respectivele dispozitive compatibile cu orice standard de încărcare wireless, eliminând orice confuzie. În plus, măreşte şi puterea maximă de încărcare de la 5W până la 7,5W, o valoare care, în unele situaţii, ar putea fi mai mare decât puterea la încărcarea cu fir.

Fără a anunţa exact care vor fi primele dispozitive de pe piaţă cu noul cip, cei de la Broadcom s-au rezumat la a afirma că au livrat deja mai multe mostre de BCM59350 către parteneri. Cu un pic de noroc, în 2015, poate scăpăm deja de fire atât la smartphone-uri, cât şi la tablete sau smartwatch-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: