Americanii „curăță“ gadgeturile: Elimină prin lege mesajele de pe acestea

Americanii „curăță“ gadgeturile: Elimină prin lege mesajele de pe acestea

În Statele Unite ale Americii s-a decis prin  ca telefoanele, tabletele şi orice alte electronice să nu mai aibă din 2015 diverse simboluri și mesaje pe ele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deşi prea puţini dintre noi înţeleg cu precizie ce înseamnă acele caractere pe care le vedeţi pe spatele fiecărui gadget, mulți dintre noi ne-am dorit să dispară. Nu de alta, dar ar fi arătat mult mai bine un iPhone dacă nu ar mai fi avut atât de multe simboluri criptice pe spate. În definitiv, nu am nevoie de un coş de gunoi tăiat pe spate pentru a realiza că soluţia recomandată pentru a scăpa de el implică reciclarea.

iphone-6-space-gray

Printr-un intitulat E-Label Act, aprobat zilele trecute de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a obligat producătorii de dispozitive electronice să afişeze acele certificări şi informaţii în format electronic. Cu alte cuvinte, exact aceleaşi caractere le veţi găsi printr-un meniu al telefonului, tabletei sau sistemului desktop. Atât timp cât un aparat va avea un meniu prin care să puteţi naviga, acele informaţii pe care le vedeţi în captura de mai sus, vor fi ilustrate în format digital.

Există o singură excepţie de la această regulă. Simbolul CE din seria de mai sus face referire la faptul că un produs a fost aprobat pentru comercializare în Europa, cum simbolul FCC înseamnă că a fost aprobat în SUA. Atât timp cât Parlamentul European nu va da o lege similară celei din SUA, marcajul îşi va menţine poziţia.