Prin Infinity Room, Microsoft întruchipează datele în format Matrix [VIDEO]

Un spectacol de lumini intitulat Infinity Room a fost realizat recent de către pentru a ajuta vizualizarea informaţiilor virtuale.

microsoft-infinity-room matrix data

Pentru că domeniul datelor stocate pe hard disk-uri, cloud şi ferme de servere este încă o noţiune foarte ambiguă pentru mulţi dintre noi, cei de la Microsoft au făcut o investiţie semnificativă pentru a ne-o explica.

Un spectacol de lumini intitulat Infinity Room a fost disponibil în cadrul unei expoziţii temporare din Statele Unite. Acel proiect a fost realizat de către Universal Everything pentru cei de la Microsoft. Scopul acestuia a fost de a ajuta vizitatorii să înţeleagă mult mai bine dinamica informaţiilor care se perindă în fiecare secundă prin toate gadgeturile noastre.

Practic, a fost vorba de nişte panouri de LED-uri care se luminau şi stingeau după o coregrafie foarte precisă. Rezultatul, deşi pare rupt din , a mai impilicat câteva oglinzi de mari dimensiuni, transmiţând vizitatorilor sentimentul că expoziţia este infinită ca şi desfăşurare. Întreaga experienţă este sintetizată în clipul de mai jos, în timp ce Microsoft a imortalizat o variantă panoramică de 360 de grade a aceluiaşi eveniment.

Alexandru Puiu
12:00 19.05.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video