Primele detalii oficiale despre Nexus 6 şi Galaxy S6 vin de la Google

Primele detalii oficiale despre Nexus 6 şi Galaxy S6 vin de la Google

Într-o conferinţă desfăşurată la MWC, – vicepreşedinte Google şi responsabil de Android, a oferit câteva detalii despre Nexus 6 şi Galaxy S6.

sundar pichai google nexus 6 si galaxy s6

Sundar Pichai a venit într-o poziţie oficială la Barcelona pentru a oferi câteva informaţii interesante pe subiecte ce ţin de Google şi platforma Android.

După achiziţia WhatsApp de către Facebook contra unei sume fabuloase, apropiate de 19 miliarde de dolari în acţiuni şi numerar, s-a zvonit că, într-o etapă intermediară a discuţiilor, de dolari pentru popularul serviciu de mesagerie instant. Pichai a negat complet zvonurile, afirmând că niciodată gigantul din Mountain VIew nu şi-a arătat interesul pe marginea acestui subiect.

Tot de la acelaşi directoraş Google aflăm că Nexus 6 ,,nu se va lansa în prima jumătate a acestui an”. Deşi nu vine ca o surpriză această afirmaţie, având în vedere că şi Nexus 5 s-a lansat în a doua jumătate a anului trecut, este bine de ştiut că valul de lansări de terminale high-end prin care trecem la această oră nu pune presiune pe compania lui Larry Page.

Vizavi de proaspăt lansatele smartphone-uri din seria Nokia X, ce rulează o versiune de Android modificată radical, Pichai a perceput respectivele aparate ca o dovadă al faptului că Android-ul este o platformă deschisă şi gratuită. Contrar criticilor, acele terminale vin ca o demonstrație a faptului că Google nu minte în legătură cu democraţia din jurul ecosistemului Android.

Încercând să fie cât mai diplomat, directorul diviziei Android a reuşit să ne vorbească cât mai calm de pasiunea din ce în ce mai evidentă a sud-coreenilor pentru Tizen. Mai ales acum, când noua serie de dispozitive Galaxy Gear rulează Tizen, Sundar a simţit nevoia să asigure presă că relaţia Google-Samsung nu a fost niciodată mai bună, motiv pentru care deja ştie că Galaxy S6 va rula Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: