Andy Rubin se retrage de la conducerea Android

Andy Rubin se retrage de la conducerea Android

Fara un scandal evident sau dezbateri in media, a diviziei de terminale cu Android din cadrul Google.

GOOGLE ANDROID

a tinut sa faca anuntul oficial al tranzitiei lui Andy Rubin din fruntea departamentului care a realizat, sustinut si promovat ecosistemul Android. Cu aproximativ in acest moment, este evident ca Andy Rubin se retrage dintr-un post in care si-a facut foarte bine treaba.

Respectivul post va fi ocupat in continuare de Sundar Pichai. Acesta din urma, va detine atat functia de vicepresedinte al diviziei Chrome si Apps cat si functia de director peste Android. Daca privim combinarea celor doua functii ca pe un indiciu pentru ceea ce urmeaza in privinta sistemelor de operare Google, sansele sunt ca linia dintre Android si Chrome OS sa se incetoseze in curand.

In cel mai pesimist caz, aceasta tranzitie ar trebui sa se reflecte in definirea unor legaturi mai puternice intre cele doua creatii guvernate de Google. Zvonuri legate de o astfel de tactica au existat inca din decembrie 2010, momentul de lansare al Chrome OS. Avand in vedere popularitatea incomensurabila a sistemului de operare Android, acum ar fi cel mai bun moment pentru Google sa incerce o miscare curajoasa.

Nu exista inca informatii oficiale legate de urmatoarea destinatie a lui Andy Rubin. Sunt mari sanse ca in scurt timp sa-l vedem in fruntea unei alte divizii pe care sa o reinventeze sau sa o aduca pe culmile gloriei.