Windows 8.1 crește în popularitate pe fondul scăderii interesului pentru Windows XP

Windows 8.1 crește în popularitate pe fondul scăderii interesului pentru Windows XP

Într-o perioadă în care mulţi dintre noi se îndârjesc să nu facă tranziţia de la Windows 7, popularitatea Windows 8.1 a reuşit să depăşească pragul de 10 procente.windows 8.1-rtm

Windows 8 şi nu reprezintă nişte sisteme de operare foarte reuşite sau populare. Cu toate acestea, a investit sume de bani semnificative în marketing şi a făcut tot posibilul să popularizeze sistemul de operare în fața Windows 7 și acești factori au dus la actualele procente.

În cel mai recent studiu pe marginea acestui subiect, a ieşit la iveală că Windows 8 şi Windows 8.1 au ajuns să fie instalate pe circa 15% din PC-uri. În particular, Windows 8 a înregistrat o creştere până la 5,8%, pe când Windows 8.1 a ajuns la 10,92% din piaţă. Cei de la Net Applications au ţinut să menţioneze că aceasta este prima dată când Windows 8.1 a depăşit pragul de 10%. În contextul în care a trecut mai bine de un an de la lansarea sa, acesta nu este nici pe departe un subiect de mândrie, chiar dacă ar putea fi perceput ca o realizare semnificativă în comparaţie cu eşecul înregistrat de Windows 8.

Partea amuzantă este că Windows 7 refuză să scadă când vine vorba de cota sa de piaţă. Chiar şi după ce Microsoft s-a ambiţionat să nu mai livreze licenţe OEM de Windows 7 către producătorii de PC-uri, respectivul sistem de operare a înregistrat o creştere de 0,34% până la 53,05%. În teorie, de acum ar trebui că această popularitate să stagneze, dar nu este nimic sigur.

Popularitatea Windows 8 şi Windows 8.1 a crescut exclusiv pe spatele Windows Vista şi Windows XP. Pentru prima oară în aproape 10 ani, cota de piaţă a Windows XP a scăzut sub 20%. Rămâne să vedem dacă Windows 10 va reuşi în 2015 să impresioneze mai rapid publicul larg.

Achiziție: Dacă dorești un gadget cu Windows 8.1, ai aici o listă cu tablete care au sistemul preinstalat și un preț de la puțin peste 1.000 de lei. Aici, lista cu tablete cu Windows 8 duce prețul puțin mai jos. Când vine vorba de laptopuri, cele mai mici prețuri încep de la 1.000 de lei și urcă până la aproape 10.000 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: