VLC Media Player se reinventează pentru Windows 8.1

VLC Media Player se reinventează pentru Windows 8.1

Noua versiune de este una dintre primele ce arată atât de bine cu o interfaţă optimizată pentru touchscreen-uri.

vlc windows 8.1

Popularitatea touchscreen-urilor continuă să crească și din acest motiv, cei mai mulţi dintre noi îşi doresc programe care să funcţioneze la fel de bine atât când le utilizaţi cu un mouse, cât şi atunci când interacţionaţi cu ele folosind ecranul tactil.

Pornind de la această premisă, creatorii popularului şi-au reinventat aplicaţia pentru a se integra mult mai bine în ecosistemul de programe pentru Windows 8.1 prezente în Windows Store. Noua versiune gratuită, pe care o puteţi descărca de aici, pare să fie mult mai prietenoasă cu cei care folosesc un ecran sensibil la atingere în cea mai mare parte a zilei.

După cum se poate vedea şi în captura de mai sus, deşi funcţionalitatea programului a rămas exact aceeaşi, acum întreaga interfaţă este mai luminoasă, mai curată şi cu mai puţine butoane. Astfel, deşi pare mai plată, la fel ca întreg sistemul de operare şi interfaţa Modern, această iteraţie de VLC Player este mai simplă şi mai atrăgătoare.

Ca un mic detaliu, în cazul în care nu era evident, aveţi grijă că nu puteţi rula această variantă pe Windows 7 sau orice alt sistem de operare în afară de Windows 8/8.1.

Citește și: