Ultimele cifre pentru fragmentarea Android: KitKat crește, dar vechile versiuni sunt populare

Ultimele cifre pentru fragmentarea Android: KitKat crește, dar vechile versiuni sunt populare

Într-o piaţă în care cea mai mare problemă a platformei continuă să fie fragmentarea, ultima versiune de Android a ajuns la 20%.

InnovationM-Android-Release-History popularitate KitKat

Cei de la Google, de câţiva ani, s-au obişnuit să facă public în fiecare lună un grafic cu distribuţia diverselor versiuni de Android pe dispozitivele aflate în circulaţie. Aproape de fiecare dată, respectiva statistică nu a reprezentat un motiv de mândrie pentru compania americană, dar situaţia începe să arate din ce în mai bine.

kitkat-share

Pentru un pic de background asupra situaţiei, merită să aveţi în vedere că Android KitKat sau Android 4.4 a fost lansat în octombrie anul trecut şi că recent anunțatul nu face încă parte din acest raport. Pentru că tot mai multe gadgeturi au beneficiat de un update la KitKat, popularitatea respectivei distribuţii a început să crească într-un ritm destul de susținut în ultimele luni.

Află și: Google Nexus 6: va fi produs de Motorola, dar nu va fi cel mai puternic telefon

În prima jumătate a lunii august, Android 4.4 a fost găsit pe 20,9% dintre dispozitivele care se conectează la serverele Google, cu 3 procente mai mult decât în iulie. În iunie, aceeaşi valoare era egală cu 13,6 procente, deci saltul a fost semnificativ. Aceasta este, în egală măsură, o dovadă din partea producătorilor de smartphone-uri şi a gigantului din Mountain View că lucrurile se îndreaptă în direcţia care trebuie când vine vorba de actualizări de firmware.

Pentru că tranziţia la Android 4.4 s-a făcut, în mare parte, de la dispozitivele cu Jelly Bean, în acea zonă s-a înregistrat o scădere vizavi de luna iulie. Chiar şi în această situaţie, Android Jelly Bean sau 4.1, 4.2 şi 4.3 rulează pe 54,2% din toate telefoanele şi tabletele cu Android utilizate la nivel global.

Citește și: