28 oct. 2014 | 11:57

Polițiștii viitorului vor face legea cu pistoale conectate la cloud [VIDEO]

ACTUALITATE
Polițiștii viitorului vor face legea cu pistoale conectate la cloud [VIDEO]

Un startup din Silicon Valley a anunțat că unele secții de poliție testează deja pistoalele conectate la cloud, potrivit ArsTechnica.

pistol

Compania Yardarm Technologies a creat un senzor de mici dimensiuni care poate fi atașat pe mânerele pistoalelor și care poate transmite, în timp real, informații legate de localizarea armei.

Pe deasupra, senzorul poate determina momentul în care pistolul este scos din teacă sau când este folosit și poate analiza direcția în care a fost îndreptată arma, ”oferind valoare tactică pentru comandanți, dar și informații importante ce pot fi folosite în rezolvarea cazurilor”.

Primii polițiști care beneficiază de pistoale conectate la cloud sunt cei de la Santa Cruz County Sheriff Department, din California, și cei de la Carrollton Police Department din Texas.

Prin conectarea armei de foc la cloud le oferim departamentelor de poliție o tehnologie care îmbunătățește siguranța ofițerilor, eficiența lor operațională și care întărește încrederea comunității în forțele de ordine”, a declarat Jim Schaff, vicepreședinte al companiei.

Dispozitivul a fost prezentat într-o perioadă în care persoanele și-au pierdut încrederea în polițiști, ca urmare a unor cazuri controversate, precum cel din orașul Ferguson, în care un polițist este acuzat că ar fi împușcat pe nedrept un tânăr afroamerican.

Tehnologia este comercializată și firmelor private de securitate, dar și armatei, iar creatorii speră să profite și de pe urma închirierii software-ului specializat.

Senzorul se conectează prin Bluetooth la smartphone, iar de acolo datele ajung în serverele Yardarm. Informațiile sunt trimise apoi către dispecerate. 

Era inevitabil ca într-o lume în care până și frigiderele devin inteligente să nu vedem și pistoale conectate la cloud.