04 nov. 2014 | 14:49

Playtech App – Am vrut să rezolv matematica folosind aplicația Photomath și parțial am eșuat

FEATURE
Playtech App - Am vrut să rezolv matematica folosind aplicația Photomath și parțial am eșuat

Photomath este o aplicație care ar trebui să îți rezolve rapid și fără bătăi de cap problemele de matematică. Deocamdată este ineficientă spre inutilă, dar are un potențial mare (dacă îl va fructifica vreodată).

Photomath review Playtech (1)

Photomath a devenit foarte populară în octombrie, după conferința TechCrunch Disrupt din LondraCe face Photomath? Ei bine, tu o instalezi pe iPhone sau pe dispozitivul cu Windows Phone, deocamdată este doar în App Store și în Windows Store, o pornești, scanezi ecuația pe care o ai de rezolvat și aplicația ți-o rezolvă. Asta dacă este o ecuație simplă, o fracție simplă și, în general, probleme care n-ar trebui să dea bătăi de cap unui elev cel puțin mediocru.

MicroBlink, creatorii aplicației, promit că vor lansa o versiune și pentru Android anul viitor.

Cum funcționează PhotoMath?

PhotoMath s-a remarcat prin rezultate corecte și afișate imediat ce a reușit să identifice ecuația, prin afișarea pașilor de urmat pentru a calcula și prin faptul că poate fi folosită pe orice iPhone sau dispozitiv cu Windows Phone, ceea ce o aduce la îndemâna elevilor.

Photomath review Playtech (2)

În prezent, PhotoMath poate calcula operații simple, de tipul adunare, scădere, împărțire și înmulțire, fracții, radicali chiar și de ordin diferit de doi și ecuații liniare. Nu poți folosi aplicația pentru funcții, pentru ecuații complexe sau orice altceva ai face dincolo de clasa a 8-a sau chiar a 9-a. Conceptul este cel care vinde deocamdată la PhotoMath și nu neapărat utilitatea.

Aplicația PhotoMath, conform MicroBlink, este rezultatul a trei ani de muncă și se aseamănă, păstrând proporțiile, utilitatea și domeniul în care o folosești, cu Word Lens. În definitiv, scopul PhotoMath este să demonstreze MicroBlink cât de bine se pricepe la software de recunoaștere de text pentru bănci și alte instituții financiare mari. În fapt, au PhotoPay pentru așa ceva și trebuie o interfață „mai umană“ pentru a vinde astfel de produse.

Photomath review Playtech (3)

Butoanele de la baza aplicației, în ordine, de la stânga la dreapta: lista cu ecuații rezolvate, activarea blițului camerei, pașii de urmat și tutorial. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul

Avantaje și dezavantaje PhotoMath

Vor ajunge copiii de mâine niște needucați incapabili să calculeze ecuații simple? Nu, acest risc e departe și nicidecum PhotoMath nu îl va genera. Este, cum am zis, un concept tare interesant și foarte eficient, dar deocamdată este limitat și în egală măsură este o demonstrație a ceea ce se poate face. Am testat-o pe câteva ecuații, a identificat bine ecuațiile și mi-a oferit un calcul corect.

Totuși, nu recunoaște scrisul de mână, nu „știe“ să rezolve ecuații complexe și elevii vor trebui să mai aștepte dacă vor să scape de stresul de la matematică.

Ai PhotoMath aici pentru iPhone și aici pentru Windows Phone.

Achiziție: am testat PhotoMath pe iPhone 6 Plus. Este disponibil aici în versiune de 16GB sau aici cu 64GB, suficienți pentru poze, muzică și orice altceva ai avea nevoie.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele