PhotoMath este aplicația care îți face temele la matematică

PhotoMath este aplicația care îți face temele la matematică

Imaginează-ți că ai din nou 14 ani și ești pus în fața temei de matematică pe care nu ai nici o idee cum să o rezolvi.

PhotoMath

În anul 2000 aveam doar două variante, ori luam manualul la puricat sperând să găsesc o rezolvare a unei probleme similare, sau caietul de exerciții ori îi întrebam pe părinți, care la rândul lor luau cărțile la pipăit sperând să înțeleagă acele exerciții. Copii din ziua de astăzi sunt mai norocoși, poate mult prea norocoși și nu îi învidiez deloc ci doar admir faptul că au o soluție atât de elegantă precum PhotoMath. Este vorba de o aplicație lansată ieri pentru iPhone și momentan doar pentru iPhone, care citește o mulțime de probleme de algebră și afișează în câteva secunde atât rezultatul unui exercițiu cât și rezolvarea acestuia pas cu pas.

Aplicația a fost prezentată la TechCrunch Disrupt în Londra și este rezultatul a 3 ani de muncă a companiei MicroBlink. Scopul acestei aplicații este mai mult o demonstrație de forță a companiei care se ocupă cu software de recunoaștere de text pentru bănci și alte instituții financiare mari. Aplicația este gratuită și poate fi downloadată imediat din magazinul de aplicații de la Apple. Este disponibilă doar în limba engleză însă matematica este un limbaj universal și nu cred că există copil pe lumea asta care să aibă probleme în a o utiliza.

E drept, cu o astfel de aplicație un elev poate trișa glorios în timpul unui examen dacă are telefonul pe masă. Mai jos regăsiți clipul video de prezentare al aplicației, iar pe aceasta o puteți downloada urmând acest link.

PhotoMath-1

Citește și: