19 mai 2014 | 14:10

Google a achiziţionat aplicaţia de traduceri în timp real Word Lens

ACTUALITATE
Google a achiziţionat aplicaţia de traduceri în timp real Word Lens

Una dintre cele mai populare aplicaţii de realitate augmentativă pentru traduceri, , a fost achiziţionată de către Google.

Word Lens Google Translate achizitie

Când am fost la Moscova, World Lens m-a ajutat enorm, având în vedere că nu înţelegeam nici un mesaj de pe nici un panou. Nu de alta, dar ruşii sunt imuni la a folosi altă limbă decât rusă pentru orice, o limbă care este oricum mult mai complicată decât multe altele din cauza alfabetului chirilic. Această aplicaţie este capabilă să traducă, complet offline, în timp real, cuvinte din mai multe limbi străine cu rezultate spectaculoase.

Pentru că este o aplicaţie foarte bine finisată şi are deja o vechime pe piaţă de câţiva ani, nu mai putea dura foarte mult până când un gigant să o aibă în vedere pentru achiziţie. Inevitabilul s-a produs şi Google a investit o sumă de bani necunoscută pentru a cumpăra Word Lens. Mai precis, Quest Visual, dezvoltatorul respectivei aplicaţii, a fost subiectul achiziţiei.

Dacă totul merge bine, în scurt timp ar trebui să vedem o funcţionalitate similară, precum cea demonstrată în clipul de mai jos, integrată în . Mă tem însă că, în acea iteraţie, va fi necesară şi o conexiune la internet pentru a o folosi.

Partea cea mai bună a acestui anunţ este că aplicaţia Word Lens nu va dispărarea din magazinele virtuale în care o puteţi găsi la această oră. Mai mult decât atât, dacă un pachet de traducere din engleză în rusă şi invers costa 4,5 euro, acum, pachetele aferente celor şase limbi străine disponibile in-app sunt oferite gratuit pentru a celebra achiziţia. Dacă sunteţi curioşi unde se află magia acestui program, îl puteţi descărca acum din Google Play sau Apple App Store.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele