Oficial: A fost lansată suita Microsoft Office pentru iPad

Oficial: A fost lansată suita Microsoft Office pentru iPad

După serii întregi de zvonuri pe marginea acestui subiect, gigantul din Redmond s-a hotărât să lanseze suita

microsoft office-for-ipad excel word powerpoint ios

Nu mă aşteptam. În contextul în care, la ora actuală, pe Microsoft Surface, de exemplu, sau pe orice altă tabletă cu Windows 8.1 sau Windows RT, nu există există o versiune Microsoft Office optimzată pentru touchscreen, decizia CEO-ului Microsoft este o surpriză imensă.

În prima sa conferinţă ca CEO, Satya Nadella a oficiat lansarea unui pachet Office format din trei aplicaţii independente optimizate pentru iPad. Este vorba, desigur, de Microsoft Excel, Microsoft Word şi Microsoft PowerPoint. Aceasta lansarea are loc la aproximativ nouă luni distanţă de la lansarea unei aplicaţii şi telefoane cu Android. Cum s-a întâmplat şi atunci, cele trei aplicaţii pot fi descărcate în mod gratuit şi pot fi folosite fără probleme pentru vizualizat documente. Din păcate, dacă doriţi să creaţi documente noi sau să modificaţi unele existente, sunteţi obligaţi să plătiţi un abonament la Office 365.

Deşi clipul de mai jos vă va răspunde la multe dintre întrebările pe care le aveţi pe marginea funcţionalităţii şi interfeţei acestor noi aplicaţii, aş vrea să atrag atenţia asupra câtorva detalii. Această suită Office a fost lansată târziu. Aproape orice posesor de iPad are deja instalate aplicaţii prin care să poate deschide documente Word, Excel şi PowerPoint. Aplicaţiile create de Apple pentru a crea, edita şi vizualiza astfel de documente, Pages, Keynote şi Numbers, sunt gratuite şi intuitive.

Spre deosebire de ceea ce aveţi deja, Microsoft promite cu această lansare să ofere o experienţă constantă cross-platform. Practic, toate documentele create pe un PC, indiferent de versiunea de Office, vor arăta exact la fel în Microsoft Office pentru iPad. În plus, dacă v-aţi obişnuit cu meniul din Microsoft Word pe computerul de acasă, interfaţa în versiunea de iPad va fi aproape identică.

Pentru a descărca cele trei programe, este suficient să accesaţi acest link Apple AppStore.