BMW i8: Si masinile trec la Gorilla Glass

BMW i8: Si masinile trec la Gorilla Glass

La un asemenea ritm de avans tehnologic, produsele ajung sa imprumute inovatii de la un domeniu la altul. Sa vedem ce e cu BMW i8.

Gorilla Glass BMW i8

Stiti cu totii ce este Gorilla Glass in lumea smartphone-urilor, acel tip de sticla tratat chimic astfel incat sa devina mai dur, mai rezistent.

BMW i8 va fi prima masina de productie in serie care include geamuri de tip Gorilla Glass. Materialul folosit va ajuta la reducerea nivelului de zgomot, dar si la micsorarea greutatii geamurilor. Evident, nu va fi nevoie de folosirea unor geamuri groase pentru mentinerea fortei, a duritatii, ca in cazul smartphone-urilor. In schimb, geamurile vor deveni mai bune izolante din punct de vedere acustic, iar greutatea va fi redusa aproape la jumatate comparativ cu sticla traditionala laminata. Se pare ca va fi vorba despre parbrizul din spate al masini, care va include doua straturi de geam dur, in genul Gorilla Glass, de 0,7 mm grosime fiecare, cu un al treilea strat, izolant acustic, la mijloc.

Bineinteles ca va trebui sa asteptam toate aceste inovari pana la lansarea lui i8, in 2014, la Frankfurt. Oricum, ideea de masini mai usoare, cu interioare mai silentioase, suna bine, nu? De altfel, compania BMW este recunoscuta drept un inovator in lumea auto. Urmatorul model sport al producatorului va veni cu o serie de trasaturi care impresioneaza din punct de vedere al impactului revolutionar. Se stie ca masinile si smartphone-urile au inceput sa aiba multe in comun, mai ales ca ne petrec destul de mult timp in masina, din pacate, iar telefonul ne este, desigur, de nelipsit.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/BMW i8/”/]

Citește și: