30 iul. 2013 | 14:31

Gorilla Glass NBT e special facuta pentru ecrane de notebook

ACTUALITATE
Gorilla Glass NBT e special facuta pentru ecrane de notebook

Corning a anuntat o versiune de NBT, speciala pentru ecranele sensibile la atingere din notebook-uri.

gorilla glass nbt

Dupa ce si-a gasit loc in majoritatea smartphone-urilor moderne, Gorilla Glass ar putea deveni o constanta si in domeniul notebook-urilor. Avand in vedere fluxul foarte mare de notebook-uri sensibile la atingere, subit, ecranele laptopurilor au devenit la fel de predispuse la zgarieturi precum o tableta sau un telefon inteligent. Pentru a remedia problema, cei de la Corning au anuntat , o solutie dedicata pentru touchscreen-urile de mari dimensiuni din laptopuri.

In 2007, Gorilla Glass facea primele valuri dupa ce si-a gasit o gazda buna in primul iPhone. La scurt timp, performanta stratului protector a generat valuri de adepti printre producatorii de gadgeturi. Pana la sfarsitul anului vom vedea si cateva laptopuri pe piata protejate cu o versiune speciala de Gorilla Glass, gandita desigur ca o solutie high-end. Pentru a asocia o cifra nivelului de protectie oferit de acest tip de suprafata, cei de la Corning au afirmat ca un panou protejat cu NBT va fi de opt pana la de zece ori mai rezistent decat unul obisnuit, iar in pretul laptopului vom vedea doar o crestere de unul-doua procente din pretul initial.

Cei de la Dell sunt primii care au anuntat ca in aceasta toamna vor lansa cateva sisteme portabile cu touch screen-uri protejate cu Gorilla Glass NBT.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele