31 ian. 2014 | 18:35

O nouă imprimantă foloseşte apă la imprimare

ACTUALITATE
O nouă imprimantă foloseşte apă la imprimare

Pornind de la nişte principii ecologice foarte sănătoase, a fost creată o imprimantă care în loc de cerneală pentru imprimare.

water-printer imprimanta apa

Conceptual, la nivel global, din ce în ce mai multe birouri încearcă să nu mai listeze toate hârtiile pe care le primesc prin email de 1000 de ori pe zi. Cu toate acestea, un studiu recent a demonstrat că 40% din materialul tipărit este aruncat după lectură, o dovadă clară a faptului că există foarte mulţi oameni care îşi doresc să ţină o hârtie în mână, chiar şi atunci când parcurg ştirile de dimineaţă.

În acest context. un grup de cercetători de la universitatea Jilin din China, după lupte seculare, a găsit soluţia, iar aceasta vine sub forma cartuşelor cu apă. Acestea din urmă sunt folosite pentru textului aparent invizibil pe o bucată de hârtie. Magia sistemului de imprimare cu apă stă în tipul de hârtie folosită de această imprimantă, deoarece reacţionează cu apa, situaţie în care mesajul imprimat devine vizibil pentru o perioadă de aproximativ 22 de ore. Din acel moment, rămâne să aveţi grijă să nu grăbiţi procesul de evaporare al mesajului, care se desfăşoară într-un mod accelerat de la 35 de grade Celsius în sus.

Pentru tipul de imprimare cu apă, partea de chimie din spate poate fi sintetizată prin intermediul unei substanţe active cu numele de oxazolidină. Aceasta se manifestă printr-un tratement al hârtiei premergător utilizării foilor şi tot aceasta este soluţia pentru a avea şi utiliza un număr limitat de foi în scenariile în care nu vă trebuie acele pagini scrise mai multe de 24 de ore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele