Mark One este singura imprimantă 3D din lume cu fibră de carbon

Mark One este singura imprimantă 3D din lume cu fibră de carbon

Este incredibil cât de mult se investeşte în dezvoltarea imprimantelor 3D, iar este cea mai recentă dovadă a acestui fenomen.

mark-one imprimanta 3d fibra de carbon

Noi inovaţii şi noi schimbări radicale legate de abilităţile imprimantelor 3D sunt făcute publice aproape zilnic. Zilele trecute scriam despre din lume capabilă să realizeze obiecte multicolore, doar ca acum să detaliem un alt caz unic.

În imaginea de mai sus, este o imprimantă 3D cu numele de Mark One. Dintr-un anumit punct de vedere, aceasta este destinată amatorilor de tunning la maşini şi motociclete, deoarece poate realiza cu precizie elveţiană piese din fibre de carbon. În teorie, puteţi realiza din acelaşi material chiar şi o copertă de carte, acest scenariu din urmă nu este însă la fel de profitabil. Dimensiunea maximă a unui obiect realizabil cu Mark One este 305 x 160 x 160 mm. Alte materiale utilizabile ca materii prime pentru imprimare cu aceasta sunt fibra de sticlă, nilonul şi acidul polilactic.

Important este să reţineţi că nu puteţi amesteca mai multe materiale într-un singur obiect imprimat 3D.

Creaţia este rezultatul efortului companiei MarkForged. Preţul cu amănântul pentru acest instrument este nu mai puţin de 5000 de dolari. În condiţiile în care scoateţi bani frumoşi din piesele realizate prin această metodă, investiţia semnificativă se justifică, altel nu prea cred. Ca termen de livrare, CEO-ul companiei producătoare ne-a promis că nu mai durează mult.

Citește și: