O companie cu istorie în piaţă, Matrox concurează Nvidia cu noi plăci video

, 11 Sep, 09:30

Nu încearcă să vină ca o alternativă la , dar noile plăci video de la Matrox impresionează prin simplitate şi eficienţă.

matrox-c-series

În imaginea de mai sus sunt surprinse două ale celor de la Matrox. Acestea fac parte din seria C şi se remarcă printr-un set de inovaţii utile. Cea din prim plan este cea mai rapidă placă video din lume cu răcire pasivă, capabilă să transmită semnal simultan pe patru monitoare. Cea de a doua împinge fără probleme conţinut sincronizat pe 6 monitoare legate simultan la aceeaşi sursă de semnal.

În practică, producătorul plăcilor se mândreşte cu performanţa celor două dispozitive, afirmând că, indiferent de cât de pretenţioase sunt aplicaţiile rulate, vă puteţi aştepta la acelaşi nivel de performanţă şi stabilitate din partea Matrox C420 quad-output şi Matrox C680 six-output. Ieşirile video prezente în ambele cazuri sunt de tip mini DisplayPort, în timp ce memoria video a ambelor modele se rezumă la 2GB. Ca mici diferenţe, Matrox C420 funcţionează foarte silenţios şi are un consum infim de energie electrică. Matrox C680 comunică de minune cu cele mai noi panouri Ultra HD şi 4K, făcând-o ideală pentru staţiile de lucru multi-monitor.

Dacă nu era evident deja, astfel de plăci video nu vor facilita experimentarea celui mai nou Crysis pe 6 monitoare. În schimb, vă vor ajuta foarte mult în scenarii business, de supraveghere video, editare audio – video şi multe altele. Nu avem încă preţuri pentru nici una dintre ele, dar ambele vor apărea pe piaţă în trimestrul patru al acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail