Gamescom 2014 – Nvidia Shield Tablet, primele impresii despre gadgetul adevăraților gamerilor

Gamescom 2014 - Nvidia Shield Tablet, primele impresii despre gadgetul adevăraților gamerilor

Cei de la Nvidia nu au ratat ocazia de a-și prezenta tableta de gaming Nvidia Shield Tablet, alături de controllerul special, la Gamescom 2014.

Nvidia Shield Tablet (5)

Noi am fost acolo și ne-am jucat puțin pe ea, iar acum suntem pregătiți să vă spunem primele noastre impresii.

Înainte de toate, câteva vorbe tehnice. Nvidia Shield Tablet a fost lansată în SUA pe 29 iulie și are un ecran de 8 inch cu rezoluție full HD. Sub acesta se găsește un procesor Tegra K1, despre care producătorii spun că ar întrece perfomanțele oferite de PS3 sau Xbox 360. Tableta are 2GB RAM și un spațiu de stocare de 16 sau 32GB. Bateria este de 5.197 de mAh și partea de foto este asigurată de două camere, de 5MP fiecare.

Citește și: Nvidia Shield, tableta adevăraților gameri: are cel mai bun procesor Nvidia și controller wireless

Primele impresii

Am găsit tableta strâns legată de un suport, așa că nu am reușit să o inspectez foarte îndeaproape din punct de vedere al designului. Aspectul mi-a adus aminte de un HTC One supradimensionat, datorită difuzoarelor plasate frontal și mascate de o grilă din aluminiu cenușiu.

Cei de la Nvidia au optat pentru un aspect 16:9 al ecranului și de asta tableta nu seamănă cu un iPad mini sau cu o tabletă LG G Pad. Cu toate că sunt fanul formatului 4:3, trebuie să recunosc că decizia Nvidia a fost una bună, mai ales pentru cei care își vor achiziționa tableta special pentru jocuri.

Tableta este destul de subțire și are o textură plăcută pe spate. Într-un colț se zărește un stylus pasiv, care poate fi de ajutor numai în cazul în care vrem să navigăm cu mai multă precizie pe site-uri sau dacă simțim nevoia să facem caligrafie.

Nvidia Shield Tablet (1)

Ecranul putea fi mult mai bun. Culorile par șterse și luminozitatea nu este în niciun caz impresionantă. Mi-aș fi dorit mai mult de la un dispozitiv conceput, potrivit producătorilor, special pentru gaming, având în vedere cât de mult contează grafica în acest domeniu. Rezoluția este foarte bună pentru un dispoztiv de dimensiunile acestea și trebuie precizat că Nvidia Tablet Shield poate reda conținut 4K atunci când este legată la un televizor.

Performanța pare a fi foarte bună. Navigarea prin meniu este foarte rapidă și site-urile se încarcă ușor, fără să influnețez în vreun fel fluiditatea dispozitivului. Am avut ocazia să testez și un joc pe Nvidia Shield Tablet, mai exact Oddworld: Stranger’s Wrath. Jocul se mișca ireproșabil și acum ajungem la partea cea mai importantă.

Nvidia Shield Tablet (4)

Fiind o tabletă concepută special pentru gaming, cei care doresc pot cumpăra un controller special. Acesta mi-a adus aminte de un controler pentru Xbox, dar cu dimensiuni mai reduse. Butoanele nu sunt foarte ușor de apăsat, în special trigger-ele, însă, per total, pentru un gamer casual care vrea un gadget pe care să se joace, oferă o experiență plăcută. Timpii de reacție sunt mici și nu am întâmpinat întârzieri între apăsarea butonului și reacția personajului.

Regret că nu am putut testa sunetul, fiind într-o zonă foarte aglomerată, dar difuzoarele frontale stereo ar trebui să dea randament.

Nvidia Shield Tablet (2)

Nu se știe când tableta va fi scoasă la vânzare în Europa, sau dacă va ajunge pe piața din România. Un lucru e cert, totuși: Nvidia s-a reorientat bine după experimentul Nvidia Shield, acel dispozitiv cu ecran de 5 inci și controller încorporat. Nvidia Shield Tablet pare o tabletă care poate fi folosită cu plăcere în activitățile de zi cu zi – browsing, socializare, filme etc. – dar este, în același timp, o tabletă care „se pricepe“ la gaming.

Nvidia Shield Tablet (3)