26 mai 2014 | 18:10

Primele imagini cu Nvidia GeForce GT 740 au fost dezvăluite

ACTUALITATE
Primele imagini cu Nvidia GeForce GT 740 au fost dezvăluite

Nvidia a anunțat existența lui GeForce GT 740 încă din al doilea trimestru al anului 2013, însă nu s-a mai auzit nimic de această placă, până acum.

Nvidia-Geforce-GT740_01-635x421

Mai sus se află teoretic prima imagine cu Nvidia GeForce GT 740, ce originează de pe siteul EXPReview.comDin imaginea de mai sus se poate observa PCB-ul unei plăci entry-level, în două implementări, una din ele de la Gainward, iar celalaltă de la un alt producător chinez.

În termeni de performanță, momentan putem doar să speculăm încadrarea ei în portofoliul de produse Nvidia, din moment ce nu există benchmark-uri sau alte informații oficiale despre această placă. Alte articole și site-uri de știri hardware menționează că această placă face parte din seria celor cu arhitectură Kepler, deși au existat ceva zvonuri că implementarea ei finală va beneficia de arhitectura Maxwell. Ce este clar în acest moment este faptul că GPU-ul este construit în litografia de 28 nm, iar restul sunt doar speculații.

Cele două plăci de mai sus sunt produse de Gainward GT 740 Zhao Edition și Galaxy GT 740, una dintre ele având nevoie de o alimentare auxiliară de 6 pini de tip PCI Express, iar cealaltă funcționând doar pe baza curentului primit de la slot-ul PCI Express. O altă caracteristică confirmată a acestor plăci este că vor folosi o memorie GDDR5 de 1 GB pe un bus de 128 biți. În termeni de conectivitate, Galaxy GT 740 deține un port DVI-D, un DVI-I, un port HDMI și un DisplayPort, iar varianta Gainward GT 740 Zhao Edition va avea un conector DVI-D, un conector VGA și unul HDMI.