Noul telefon HTC cu Windows Phone. Au trecut doi ani de la ultimul model, cât de bun va fi cel nou?

Noul telefon HTC cu Windows Phone. Au trecut doi ani de la ultimul model, cât de bun va fi cel nou?

HTC One (M8) primește Windows Phone și trece în „tabăra“ Microsoft. Au trecut doi ani de la ultimul flagship de la HTC cu acest sistem de operare. Cât de bun ar trebui să fie noul smartphone în fața telefoanelor Nokia?

HTC Mini 2 (2)

HTC One (M8) a fost cel mai lăudat telefon de anul acesta pentru designul său. Pe 19 august, după cum te-a informat Playtech, compania susține un eveniment în New York și cel mai probabil va fi vorba de un smartphone cu Windows Phone. Deocamdată, numele vehiculat este „One (W8) for Windows“.

Pe lista de dotări se vor regăsi, cu siguranță, ecranul de 5 inci full HD Super LCD3, carcasa din aluminiu și difuzoarele BoomSound lăudate pentru sunetul stereo foarte bun încă de la modelul One cu Android de anul trecut. Dotarea incertă este camera foto principală. HTC a decis ca anul acesta să aibă una duală, pentru poze 3D, refocalizarea fotografiei și alte elemente pe care le pot introduce dezvoltatorii.

Vezi și: HTC One M8 for Windows Phone – primele imagini

Acest suport software ar trebui adus și pe Windows Phone 8.1, dacă se păstrează camera. Dacă nu, am putea ajunge să vedem una de 13 megapixeli ca pe HTC One mini 2 sau una simplă de patru megapixeli. Cât privește alte dotări, procesorul va fi un quad-core Snapdragon 801 cu 2GB de memorie RAM și 16 sau 32GB de spațiu de stocare. De asemenea, One (W8) for Windows va fi primul care să ofere suport pentru carcase de tip Dot View și alte accesorii similare.

htc-m8-windows-phone

Înainte de anunțarea evenimentului, se zvonea că telefonul va fi lansat pe 21 august. E posibil ca HTC să lanseze mai repede, după prezentare, cum a făcut cu One (M8).

HTC One (W8) for Windows, față cu rivalii

Principalul rival pentru HTC este Nokia, care are deja Lumia 930. Este cel mai bun smartphone cu Windows Phone și producătorul are o gamă mai largă de aplicații. Cât despre vechile modele produse de HTC, Windows Phone 8X este ultima încercare de flagship. Deși designul a fost interesant, iar camera foto frontală era foarte bună pentru selfie-uri, autonomia telefonului a fost una destul de scăzută și nici compania nu i-a dedicat prea mult suport.

One (W8) for Windows ar câștiga prin design și prin construcția foarte bună, din metal, în față Lumai 930. Va pierde însă la camera foto, indiferent despre ce senzor va fi vorba, iar calitatea ecranului rămâne de văzut. Totuși, trebuie notat că butoanele la modelul HTC vor fi virtuale, nu capacitive ca la Nokia. În rest, mai este așteptat un smartphone de la Samsung tot cu Windows Phone, dar informațiile sunt puține în acest moment.

Află și: Nokia Lumia 930 – Cu dublă personalitate: când cameră, când smartphone [REVIEW]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: