19 apr. 2014 | 14:00

Noul robot umanoid Honda ASIMO tinde să fie de un real ajutor

ACTUALITATE
Noul robot umanoid Honda ASIMO tinde să fie de un real ajutor

O nouă generaţie a ASIMO de la Honda a fost demonstrată zilele trecute în acţiune, spre deliciul celor prezenţi.

Asimo robot umanoid Honda

Nu este prima oară când auzim ceva despre ASIMO şi este foarte probabil să nu fie nici ultima oară. Acesta este unul dintre cei mai avansaţi roboţi de pe planetă, mai ales când vine vorba de abilităţile sale de simula comportamentul uman. Momentan, nu poate fi achiziţionat într-o variantă de uz casnic, dar pe termen lung are mari şanse să ne facă viaţa mai uşoară.

De la distanţă, pare a fi un tânăr astronaut în costumul celor de la NASA. Are 1,3 metri înălţime şi 50 de kilograme, iar numele său este o variantă prescurtată pentru ,,Pas avansat în mobilitate inovativă”(Advanced Step in Innovative Mobility). şi tocmai din acest motiv, în cadrul debutului său la New York, la un hotel din Manhattan, ASIMO a întâmpinat audienţa cu mesajul ,,Hello New York! Thank you for coming today!”. Aceasta a fost o înregistrare audio ce folosea vocea unui copil.

Vizavi de ceea ce ştie să facă, s-ar putea să nu vă vină să credeţi. În primul rând, poate să meargă, să alerge şi să urce pe scări. Viteza sa maximă de deplasare atinge o limită decentă de 9 kilometri la oră. Este suficient de flexibil şi ponderat în manifestarea forţei de care e capabil încât să poată deschide o sticlă, o poate turna într-un pahar şi v-o poate oferi. Ştie să vă strângă mâna atunci când faceţi cunoştinţă. În ultima perioadă, a învăţat să vorbească foarte bine în limbajul semnelor şi tinde să devină din ce în ce mai autonom.

Dacă totul continuă să evolueze în acelaşi ritm, în doar câţiva ani va fi capabil să ajute un bătrân singur în casă la toate activităţile zilnice.

Asimo robot umanoid

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele