16 dec. 2013 | 15:15

Google achiziționează Boston Dynamics, creatorul lui Big Dog

ACTUALITATE
Google achiziționează Boston Dynamics, creatorul lui Big Dog

Acum câteva zile s-a zvonit că Google își va construi o divizie de roboți. Acum, vestea că a cumpărat Boston Dynamics face înconjurul lumii pe site-urile de profil.

Google Boston Dynamics

Știrea achiziției nu vine ca un șoc, mai ales că se discuta despre acest subiect de ceva vreme, cum că Google ar dori să se ocupe de construirea unor roboți. Boston Dynamics era una din companiile cu experiență și renume în acest domeniu. Întrebarea care este pe buzele tuturor vine așadar destul de direct: Oare Google va fi acum un contractor pentru segmentul militar?

Boston Dynamics a realizat produse pentru DARPA și Pentagon, unul dintre cele mai populare creații ale acestora fiind robotul cu 4 picioare, BigDog, și o altă versiune a acestuia AlphaDog. Roboții puteau traversa teren dificil și puteau transporta până la 100 de kilograme, fiind stabili și pe gheață și chiar și după anumite lovituri. Compania a creat de asemenea și un robot care putea alerga puțin mai repede decât recordul uman, și anume 45.5 km/h, și era supranumit Cheetah.

Boston Dynamics a lucrat și la roboți umanoizi, Petman, creația acestora având un mers sigur și stabil în comparație cu robotul ASIMO care se deplasează mai degrabă timid și ciudat. Nu se știe cât a plătit Google pentru achiziția companiei, și care vor fi obiectivele acestuia în acest domeniu. Compania este destul de tăcută în ceea ce privește planurile și deciziile sale. Nu știm de asemenea nimic de contractele pe care Google le-ar putea derula cu diviziile de apărare ale guvernului american.