Un tânăr robot creat de Aldebaran ştie 19 limbi străine [VIDEO]

Un tânăr robot creat de Aldebaran ştie 19 limbi străine [VIDEO]

Roboţii precum cel de mai jos, al companiei Aldebaran, sunt nişte ale secolului 21 prin prisma funcţionalităţii oferite.

aldebaran nao poliglot humanoid robot nunance

Suntem întâmpinaţi de un număr din ce în ce mai mare de unelte care să ne facă viaţa mai uşoară atunci când avem probleme cu o limbă străină. Google Translate este doar primul exemplu care îmi vine în minte şi care facilitează înţelegerea unor cuvinte pe care nu le-aţi mai auzit niciodată. În Star Wars, C3-PO avea un singur talent, orientat în aceeaşi direcţie a simţului poliglot. Acesta din urmă înţelegea, putea să traducă şi să vorbească într-un număr de câteva mii de limbi utilizate în galaxia noastră.

Deşi nu este chiar atât de avansat, robotul din clipul de mai jos, creat de Aldebaran, reprezintă cu siguranţă un pas în aceeaşi direcţie cu C3-PO. Similar ca dimensiuni cu un copil mic, acesta este produs de o companie pariziană, Aldebaran.

Printre altele, ca funcţionalitate, roboţelul a învăţat deja 19 limbi străine printr-un sistem clasic de acumulat cunoştinţe lingvistice al celor de la Nuance. Ca un mic detaliu, acest robot se descurcă exemplar şi la deplasări de scurtă sau lungă durată. Deoarece nu simte niciodată că este bun la ceva, tot el îşi exersează în mod regulat discursul într-o limbă străină cu scopul de a-şi perfecţiona accentul folosit.

Citește și: