Noul iOS 7.1.2 nu reuşeşte să prevină jailbreak-ul

Noul iOS 7.1.2 nu reuşeşte să prevină jailbreak-ul

Deşi au trecut câteva zile de când am anunţat o soluţie de jailbreak pentru iOS 7.1.1, noul iOS 7.1.2 al celor de Apple nu previne utilizarea în continuare a respectivei metode.

ios-7.1.2 anti jailbreak

În urmă cu aproximativ o săptămână anunţam performanţa unor chinezi de a lansa o unealtă pentru care rulează iOS 7.1.1. Iniţial era vorba doar de o aplicaţie pe care o puteaţi rula pe Windows, weekend-ul trecut însă, aceeaşi echipă de hackeri a lansat şi o versiune de Mac. Dacă aveţi un iDevice cu iOS 7.1 sau 7.1.1 puteţi descărca respectivul program de la adresa pangu.io. Mai mult decât atât, pe contul oficial de Twitter al celor de la Pangu, s-a confirmat că jailbreak-ul funcţionează de minune şi pe iOS 7.1.2.

Deşi este greu de apreciat dacă există vreo legătură între soluţia de jailbreak şi lansarea noului firmware iOS 7.1.2 de către Apple, important este că gigantul din Cupertino se pare că nu a fost pe fază. În definitiv, pe lângă soluţii la câteva vulnerabilităţi şi găuri de securitate, noul update nu reuşeşte să vă împiedice să mai faceţi jailbreak pe gadgeturile voastre.

În documentul care însoţeşte invitaţia la update, pe care ar fi trebuit să o primiţi deja, sunt trecute îmbunătăţiri la conectivitatea şi stabilitatea iBeacon şi  corecţii la interacţiunea cu un anumit tip de ataşamente de email. Pentru că au fost sesizate nişte probleme de comunicare cu accesorii terţe, tranziţia la iOS 7.1.2 ar trebui să le remedieze şi pe acelea. La acest capitol, sunt vizate mai ales scannere de coduri de bare.

Cum era de aşteptat, pentru că update-ul este unul incremental, iOS 7.1.2 nu este revoluţionar, motiv pentru care, dacă nu ţineţi neapărat sa aveţi ultima versiune şi nu vă supără cu nimic cea pe care o aveţi deja instalată, puteţi liniştiţi să rămâneţi la .