24 iun. 2014 | 09:20

Chinezii au dat drumul la jailbreak pentru iOS 7.1

ACTUALITATE
Chinezii au dat drumul la jailbreak pentru iOS 7.1

O nouă grupare de hackeri, nu numele de Pangu, a anunţat lansarea primului pentru iDevice-uri care rulează iOS 7.1.x

apple ios-7.1-jailbreak cydia

S-a lansat un nou jailbreak untethered pentru dispozitivele cu iOS 7.1 sau mai nou. Această funcţie face referire la instalarea unui nou magazin virtual pe ecranul iDevice-urilor din ultimii câţiva ani. Acesta din urmă va deschide poarta către  un grad sporit de personalizare a software-ului ce rulează pe iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri Touch. Partea de untethered face referire la un jailbreak care, odată realizat, nu necesită operaţiuni de mentenanţă, la fiecare repornire a telefonului, pentru a se menţine activ.

Ca de fiecare dată dată, dispare odată cu reinstalarea sistemului de operare sau resetarea gadget-ului la parametrii din fabrică. Este disponibil gratuit pentru descărcare la această adresă. Are aproximativ 70 de MB şi include doar o interfaţă în limba chineză. În curând va fi finalizată şi o versiune de OS X a aceluiaşi progrămel pe care să o puteţi testa cu mâna voastră.

Problema percepţiei legată de acest jailbreak provine de la faptul că provine din China şi că, pe lângă Cydia, vă pune pe ecranul principal al telefonului un program prin care puteţi instala aplicaţii piratate fără costuri suplimentare. Pentru a linişti publicul larg ahtiat după jailbreak, hacker-ul iH8sn0w, cunoscut în cercurile de internauţi pentru trecutul său istoric în acest domeniu, a confirmat deja că progrămelul necesar operaţiunii nu vine cu viruşi sau alte forme de malware. în plus, chiar face tot ceea ce îşi propune, cu menţiunea că va fi cam dificilă de înţeles interfaţa din cauza butoanelor în chineză.

Din acest moment, pentru că vulnerabilitatea folosită de chinezi a ajuns pe internet, nu este exclus ca în câteva săptămâni să vedem o variantă a aceluiaşi jailbreak împachetată într-un ,,colet” mai prietenos. Doar trecere timpului ne va săpunde la restul întrebărilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele