25 apr. 2014 | 13:35

Noul firmware iOS 7.1.1 sporeşte bateria iPhone

ACTUALITATE
Noul firmware iOS 7.1.1 sporeşte bateria iPhone

Deşi pare puţin probabil ca un update de firmware să sporească autonomia unui telefon, se pare că acesta a fost efectul noului iOS 7.1.1.

apple iphone ios 7.1.1 battery

Zilele trecute, gigantul din Cupertino a lansat iOS 7.1.1. Noul firmware nu introducea neapărat funcţii noi, în schimb, , în principal cele care ţin de funcţionarea TouchID. Deşi m-am grăbit să-l instalez, ca pe orice alt update, nu m-am aşteptat nici o secundă să observ o autonomie sporită la aparat.

iOS 7.1.1 este clasificat ca fiind un update incremental. Pentru că mulţi utilizatori de iDevice-uri s-au grăbit să afirme că, după trecerea la , telefonul se descărca mai repede, compania condusă de Tim Cook, într-o oarecare măsură, a adresat şi această problemă. Nişte teste detaliate, vizavi de baterie, au fost realizate de Adrian Kingsley Hughes de la ZDNet. Înainte de a-şi fi instalat noul update, respectivul înregistra, în doar şase ore de utilizare, o scădere a bateriei până la 48 de procente. Deşi am trecut mulţi prin astfel de situaţii, cu siguranţă nu este o performanţă cu care să ne mândrim. Odată cu 7.1.1, în aceeaşi unitatea de timp, de şase ore, Kingsley a sesizat că bateria a scăzut până la 76%, o îmbunătăţire radicală faţă de situaţia anterioară.

În practică, activităţile pe care le întreprindem pe telefon au un impact foarte variat asupra autonomiei. Dacă vă place să staţi pe internet sau să vă jucaţi un titlu pretenţios, nu veţi sta prea mult timp departe de priză. Pe de altă parte, apelurile telefonice şi scrisul de mesaje nu reprezintă consumatori atât de agresivi.

Eu personal am observat o scădere mult mai lentă a procentajului la baterie, la aproximativ două zile după instalarea iOS 7.1.1, un fapt care nu are decât să mă bucure.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele