27 mart. 2014 | 12:50

Cum să scăpați de aplicații iOS 7.1 preinstalate [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum să scăpați de aplicații iOS 7.1 preinstalate [VIDEO]

La aproximativ două săptămâni după lansarea noului , a fost descoperită o vulnerabilitate ce vă permită să ascundeţi aplicaţiile preinstalate de Apple.

apple iPhone iPad ios 7.1

major adus sistemului de operare iOS 7, anunţat pentru prima oară de către Apple vara trecută la WWDC. Acesta din urmă vine cu modificări importante de interfaţă şi cu câteva patch-uri de securitate. Ca de fiecare dată însă, nici un firmware nu este perfect, iar clipul de mai jos scoate foarte bine în evidenţă acest detaliu.

Un tânăr a descoperit şi a postat pe YouTube o procedură prin intermediul căreia puteţi scăpa de aplicații iOS 7.1 preinstalate de Apple şi pe care e foarte probabil să nu le folosiţi. Trucul este valabil doar în iOS 7.1. Bursa, Busola, GameCenter sau Passkeeper sunt doar câteva dintre exemplele care ar putea intra în această categorie.

Deşi clipul de mai jos pare destul de detaliat, aş vrea să insist puţin pe câteva detalii, deoarece este foarte probabil să nu vă iasă din prima încercarea de a înlătura aceste aplicații iOS 7.1. Practic, trebuie să puneţi toate icoanele aplicaţiilor Apple într-un folder, apoi, cu viteză destul de mare, să creaţi un folder nou cu alte două aplicaţii în care, dacă sunteţi suficient de rapizi, veţi putea pune şi folderul cu aplicaţiile Apple. După această etapă, scoateţi din directorul respectiv cele două aplicaţii folosite pentru a-l crea iniţial. În momentul în care va rămâne doar folderul cu aplicaţiile Apple înăuntru veţi observa că figurează ca fiind aparent gol. Dacă vă aflaţi pe o pagină încărcată de icoane, fără nici un spaţiu liber nici în rândul de jos (dock) şi nici în altă parte, când veţi trage folderul Apple afară din cel de-al doilea folder, acesta va dispărea în eter.

Deşi mi se pare un truc amuzant şi poate chiar util, din păcate exploatează un bug ce se remediază automat la repornirea smartphone-ului sau a tabletei, așa încât acele aplicații iOS 7.1 revin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele