30 sept. 2014 | 10:00

Noua aplicaţie Jawbone Up de iOS 8 vă monitorizează activitatea fără brăţară

ACTUALITATE
Noua aplicaţie Jawbone Up de iOS 8 vă monitorizează activitatea fără brăţară

Deşi au două brăţări inteligente foarte atrăgătoare pe piaţă, cei de la au decis că aplicaţia de iOS poate funcţiona şi fără ele.

jawbone-up24 ios app

Jawbone a lansat în ultimii ani două gadgeturi cu o funcţionalitate similară, este vorba de cele două brăţări . Acestea sunt menite să vă monitorizeze efortul fizic şi să transmită informaţiile dobândite prin Bluetooth către o aplicaţie de smartphone. Până de curând, aplicaţia UP de iOS nu putea funcţiona fără a avea o astfel de brăţară, dar odată cu lansarea iOS 8, cei de la Jawbone au făcut o schimbare  importantă.

iOS 8 aduce în prim plan eforturile celor de la Apple de a vă oferi uneltele necesare pentru monitorizarea sănătăţii prin intermediul HealthKit. Noul centrul de activităţi preia şi oferă informaţii legate de stilul vostru de viaţă tuturor aplicaţiilor doritoare. În această categorie intră acum şi Jawbone UP, o aplicaţie gratuită pe care o puteţi descărca din AppStore şi care, dacă nu aveţi o brăţară a aceluiaşi producător, profită la maximum de senzorii din smartphone. Vă monitorizează efortul de pe parcursul zilei şi stilul de somn, cât şi informaţiile despre regimul alimentar pe care le introduceţi manual şi sincronizează aceste informaţii cu aplicaţia Health nativă în iOS 8 pe iPhone.

Cel mai mare avantaj îl au utilizatorii de iPhone 5s şi iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, datorită prezenţei co-procesorului responsabil de monitorizarea mişcării. Acesta comunică cu aplicaţia UP şi oferă acesteia informaţii precum numărul de trepte urcate. Profitând de o altă funcţie specifică noului iOS 8, prin Extensibility, UP comunică cu celelalte aplicaţii pe care le aveţi instalate, gen RunKeeper pentru monitorizarea unei sesiuni de alergare şi centralizează toate informaţiile.

La final, magia acestei aplicaţii este că vă oferă sfaturi şi încearcă să vă ajute să trăiţi un stil de viaţă mai sănătos pornind de la informaţiile pe care le adună despre voi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele