Nou record mondial la transmisiuni de date prin fibra optică

Nou record mondial la transmisiuni de date prin fibra optică

Deşi astfel de performanţe nu vor ajunge prea curând la marea masă a utilizatorilor, noul record mondial la transfer de date e impresionant.

record-data-transfer fibra optica

Pentru că niciodată, când vine vorba de transfer de date, nu suntem mulţumiţi, un grup de cercetători danezi a depăşit recordul mondial la acest capitol.

La fiecare câteva săptămâni este certificat un nou folosind o conexiune cu fir sau wireless. De această dată, o performanţă spectaculoasă vine de la un laborator de cercetare din cadrul DTU Photonics High Speed Optical Communications Group sau HSOC.

Un aspect important al randamentului obţinut de oamenii de ştiinţă din Danemarca are legătură cu faptul că au folosit un singur transmiţător pentru întregul volum de date copiat dintr-o parte în alta.

Titlul de record mondial a fost obţinut de respectiva echipă după ce a reuşit să transfere nu mai puţin de 43 de terrabits de date într-o singură secundă folosind un nou tip de Dacă vreţi să asociaţi un exemplu practic aceste valori fabuloase, gândiţi-vă că, această rată de transfer este suficientă pentru a umple mai mult de cinci hard disk-uri de câte 1TB într-o singură secundă.

Citește și: