Un nou cip promite internet de 400 de ori mai rapid decât fibra optică

, 14 Feb, 16:52

Pentru cei care suferă din cauza unei conexiuni la internet de calitate redusă, nu vă îngrijorați, IBM lucrează să rezolve și această problemă.

Internet Fibră Optică

Cercetătorii IBM din Elveția au dezvăluit un prototip pentru un convertor analog-digital, foarte eficient din punct de vedere energetic, care va suporta conexiuni de 400 giabiți pe secundă. Comparația este făcutăcu Google Fiber și se poate traduce printr-o viteză de 1000 de ori mai mare a acestei conversii, decât în cazul conexiunii standard de la noi din țară.

Acest lucru înseamnă că latența va fi una extrem de redusă, iar download-ul va fi extrem de rapid, ca exemplu un film 4K de 50 GB va putea fi downloadat în mai puțin de 1 minut. Știu, este o comparație mai neortodoxă, însă este cea mai bună la momentul actual. Cipul este construit pentru a fi implementat inițial în Australia și Africa de Sud, în cadrul proiectului Square Kilometer Array. Acesta este un proiect care are ca scop crearea celui mai mare telescop radio, care va fi capabil să ne ajute să înțelegem ce s-a întâmplat în timpul creeri planetei, fenomenul Big Bang. Pentru ca acest telescop să poată trimite rapid un volum foarte mare de date, a fost creat acest cip. Nivelul așteptat de transfer de la telescop către servere este de aproximativ un exabyte pe zi, mai exact un miliard de gigabytes. Probabil că tehnologia va fi aplicată în curând și de providerii de internet dornici să ofere servicii mai bune.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu-mi verific sursele

Te rog frumos data viitoare sa fii atent cu titlul pe care-l dai articolului sau cu informatiile pe care le publici. Deocamdata limita fibrei optice nu este atinsa, cei de la IBM au reusit sa transmita un volum enorm de date pentru a face testul noilor tehnologii. Acest test a fost facut prin fibra optica, rezultatele au fost obtinute prin intermediul acestui suport.Asta inseamna ca nu cipul, adica echipamentul este mai rapid ca fibra optica, aceasta lucru nu are logica, ci inseamna ca aceste echipamente vor permite transferul de date prin fibra optica la viteze mult mai mari.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail