02 apr. 2014 | 14:38

Nokia Lumia 1520 are cea mai bună cameră, într-un test pe nevăzute

ACTUALITATE
Nokia Lumia 1520 are cea mai bună cameră, într-un test pe nevăzute

Când vine vorba de abilităţile de captură ale unui smartphone, un test pe nevăzute al celor de la PhoneArena a scos căştigator .

Nokia Lumia 1520 microsoft windows phone 8 wp8

Indiferent de scoruri în benchmark-uri şi elemente de design, cei mai mulţi dintre noi sunt tentaţi să achiziţioneze un telefon plecând de la o premisă mult mai simplă. Este vorba de compania producătoare. Încercând să scoată brandul din ecuaţie şi să şi evidenţieze un criteriu important de achiziţie, cei de la PhoneArena au realizat un test pe nevăzute pentru . În definitiv, pretenţiile multora dintre noi au crescut exponenţial în ultimii ani când vine vorba de fotografiile pe care ne dorim să le realizăm cu telefon. Nu în ultimul rând, studiile au arătat că vânzările de camere foto dedicate sunt din ce în ce mai slabe din cauza smartphone-urilor care se pretează din ce în ce mai tare la fotografii de vacanţă.

Testul a fost realizat într-o manieră foarte simplă. Au fost capturate mai multe poze cu unele dintre cele mai populare smartphone-uri ale momentului. Un grup generos de oameni au fost puşi să ordoneze respectivele fotografii în funcţie de care arăta mai bine. Concluziile au fost surprinzătoare.

Pe primul loc în clasament a ieşit Nokia Lumia 1520 cu 17,9% dintre participanţii la studiu stabilind că imortalizează cele mai spectaculoase fotografii. Locul doi a fost ocupat de LG G2 cu 13,95%, în timp ce ultima poziţia de pe podium a fost ocupată de Sony Xperia Z1S cu 12,91 procente. iPhone-ul 5S a ocupat poziţia a cincea, pe când proaspăt lansatul HTC One M8 a trebuit să se mulţumească doar cu locul şase. Pe ultima poziţie s-a situat Google Nexus 5.

Deoarece calitatea unei fotografii mi se pare un criteriu destul de subiectiv, voi credeţi că acest top ar fi trebui să arate altfel?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele