Nokia 130 – cel mai simplu telefon de la Nokia

Nokia 130 – cel mai simplu telefon de la Nokia
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:30 12.08.2014

Nokia 130 este o dovadă că  încă n-a renunțat la telefoanele ieftine produse de noua sa divizie. La 19 euro fără contract, acest telefon este „de vorbit“.nokia-130Microsoft a decis că divizia Nokia se va ocupa doar de smartphone-uri, dar acum mai are un telefon clasic de lansat:  130. Acesta reprezintă şi o soluţie perfectă pentru cei care au deja un smartphone, dar îşi doresc şi un dumbphone cu o autonomie foarte mare pe care să-l folosească în caz de urgenţă. În final, să nu uităm că există multe ţări aflate în curs de dezvoltare în care telefoanele ieftine reprezintă singura soluţie pentru ca oameni din zonă să aibă un mijloc de comunicare.

Nokia 130 costă doar 19 euro la liber, o valoare infimă în contextul în care cele mai multe telefoane high end depăşesc cu uşurinţă pragul de 300 de euro. Acest model are un display color de 1,8 inci şi se laudă cu abilităţile de redare de conţinut multimedia. De pe un card microSD de maxim 32 GB puteţi rula filme şi muzică, iar dacă aţi intrat în pană de inspiraţie, puteţi oricând să apelaţi la radio FM. Autonomia promisă când vine vorba de vizionat filme este de 16 ore, iar când vorbim de muzică, această cifră sare la 46 de ore departe de priză.

Află și: Windows Phone are 300.000 de aplicații. Care sunt cele mai bune telefoane pe care le poți alege?

Modelul de faţă nu vine cu o cameră foto integrată, dar are funcţie de lanternă. În funcţie de necesităţi, puteţi achiziţiona varianta cu un singur SIM şi o perioadă de standby de 36 de zile sau varianta dual SIM şi 26 de zile de standby. În orice caz, cu un astfel de telefon, aveţi mai multe şanse să atrageţi invidia utilizatorilor de smartphone care se plâng în permanenţă că nu prind o zi departe de priză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI