10 aug. 2014 | 09:43

Windows Phone are 300.000 de aplicații. Care sunt cele mai bune telefoane pe care le poți alege?

ACTUALITATE
Windows Phone are 300.000 de aplicații. Care sunt cele mai bune telefoane pe care le poți alege?

Magazinul cu aplicații pentru Windows Phone a crescut. De fapt, și-a dublat numărul de produse de anul trecut până acum. Iată trei dintre cele mai bune telefoane „de buget“ pe care le poți cumpăra, dacă vrei să migrezi spre această platformă.

Nokia Lumia 930 (3)

Windows Phone este a treia mare platformă pentru dispozitive mobile, după Android și iOS. Încă duce lipsă de multe aplicații deja disponibile pe celelalte două, dar numărul produselor crește într-un ritm accelerat și susținut. După 200.000 de aplicații în decembrie, Engadget notează că acum a ajuns la 300.000. Este o dublare a aplicațiilor față de anul trecut.

Pe lângă titluri ca Facebook, Instagram, Vine și unele dintre cele mai populare jocuri, Windows Phone încă nu are YouTube, Snapchat sau aplicațiile populare de la Yahoo! sau Google. Totuși, sunt cu 50% mai mulți dezvoltatori și golul acesta va fi recuperat, cel mai probabil, pe parcursul anului viitor.

Totuși, numărul mare de aplicații nu înseamnă nimic fără titlurile esențiale. YouTube, Google Maps și browsere ca Firefox și Chrome sunt câteva. Dincolo de produsele software, ce produse hardware merită să fie cumpărate acum? Înainte de asta, un răspuns la întrebarea „de ce să treci la Windows Phone?“: pentru stabilitate și pentru unitate, poți alege un telefon la orice preț, de la orice companie, iar sistemul de operare va rula la fel. Da, unele aplicații au nevoie de mai multă memorie RAM, dar eficiența sistemului de operare se va păstra indiferent de hardware.

[related]

Cele mai bune trei telefoane cu Windows Phone

Am ales doar telefoane Nokia, deoarece acest producător a livrat cea mai bună colecție de aplicații. Desigur, sunt și alte modele acolo, de la Samsung sau alți producători asiatici, dar aplicațiile sunt mai importante. Nu este o listă exhaustivă, nici una perfectă, ci o listă pe baza pieței din România și pe baza utilității fiecărui terminal. Pretul maxim este unul de până în 1.500 de lei, fără contract cu operatorul.

Există în primul rând Nokia Lumia 520. Este cel mai ieftin telefon cu Windows Phone, iar Lumia 530 nu va fi o alternativă decât dacă vrei un design mai atrăgător. Are ecran de 4 inci la rezoluție WVGA, 8GB spațiu de stocare și o memorie RAM de 512MB. Camera foto este de 5 megapixeli, dar spre deosebire de Lumia 530 filmează HD. Prețul începe de la aproximativ 400 de lei și urcă.

Află și: Nokia Lumia 520 – Cel mai bine vândut Windows Phone

Lumia 625 costă peste 650 de lei. Are ecran de 4,7 inci la rezoluție 800×480 pixeli, un spațiu de stocare de 8GB și o memorie RAM de 512MB. Procesorul e Snapdragon cu patru nuclee, iar camera foto are 5 megapixeli și filmează full HD.

Înainte să trec la cel mai bun model trebuie spus că Lumia 630 și Lumia 530 sunt upgrade-uri pentru vechile modele, dar sunt mai prost dotate. Ambele filmează mai prost, iar diferența o fac butoanele: nu mai sunt capacitive, ci virtuale. Prețurile sunt sau vor fi similare cu vechile modele, dar vechile modele livrează puțin mai mult. Marea diferență, în plus, e procesorul: Lumia 630 și 530 au quad-core Snapdragon.

În final, Lumia 925 este cea mai bună alegere. Costă aproximativ 1.100 de lei, plus sau minus 200 de lei. Are un hardware foarte bun, cu ecran de 4,5 inci HD, memorie RAM de 1GB și un spațiu de stocare de 16 sau 32GB. Procesorul este un dual-core Snapdragon, iar camera foto de 8 megapixeli e încă foarte bună. Carcasa e din metal.

Află și: Nokia Lumia 925 – Sau cum ar fi aratat un Lumia 920 aproape perfect [REVIEW]

Bonus: Nokia Lumia 1320 este pentru acei oameni care vor un telefon cu ecran mai mare. Are un preț similar cu Lumia 925, dar un ecran de 6 inci full HD, o memorie RAM de 1GB, un spațiu de stocare de 8GB și o cameră de doar 5 megapixeli, care filmează însă full HD.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele