19 iun. 2014 | 16:45

Noile tablete Toshiba Encore 2 au fost dezvăluite și vin cu Windows 8

ACTUALITATE
Noile tablete Toshiba Encore 2 au fost dezvăluite și vin cu Windows 8

Când vorbim de tablete, majoritatea utilizatorilor se gândesc la cele cu Android sau la iPad, Windows 8 fiind o alegere ulterioară. O nouă serie de tablete Toshiba a fost dezvăluită, cu numele Encore 2 și sistem Windows 8.

Toshiba ENcore 2

Faptul că tabletele cu Windows 8 nu sunt atât de populare, nu îi împiedică pe cei de la Toshiba să lanseze o nouă serie, Encore 2, cu modele de 8 și respectiv 10.1 inci. Indiferent de dimensiuni, cele două tablete Encore 2 se bazează pe design-ul producătorului pentru aceste dispozitive și au o carcasă elegantă de o culoare pe care acesta o numește Satin Gold, precum și o margine destul de subțire.

În afara diferenței de dimensiune dintre cele două tablete Toshiba, din punct de vedere al configurației, ele sunt cam la fel. Avem un procesor Intel Atom quad-core cu un maxim de 64 GB memorie internă, 2 GB memorie RAM, un port micro-USB și un slot pentru cardurile microSD, un port microHDMI, o cameră de 5 Megapixeli ce poate înregistra video FullHD, Dolby Digital Plus Advanced Audio și un sistem de reducere a zgomotului pentru apelurile video sau audio, acel Noise Cancelling activ.

Modelul de 8 inci va avea o greutate de 360 de grame iar cel de 10,1 inci, de respectiv 550 de grame.

Pentru cele două tablete Toshiba, sunt disponibile și o serie de accesorii, printre care o  tastatură Bluetooth cu un clickpad. Ambele modele vin și cu o licență de Office 365 Personal pe 1 an. Prețul oficial specificat pentru acestea este de 200 de dolari pentru varianta de 8 inci și aproximativ 270 de dolari pentru cea de 10.1 inci. Cel mai probabil, prețul acesta va fi transformat în euro și ii se va adăuga TVA pentru intrarea pe piața din România.