12 iun. 2014 | 06:27

XOLO Win – o tabletă accesibilă cu Windows 8.1 pe platformă AMD

ACTUALITATE
XOLO Win -  o tabletă accesibilă cu Windows 8.1 pe platformă AMD

XOLO Win este una dintre puţinele tablete cu care foloseşte procesoare AMD optimizate pentru consum redus de energie.xolo-win-tableta windows 8.1

Deşi ne-am obişnuit să vedem din ce în ce mai multe tablete cu Windows 8.1, prezenţa AMD era nulă până acum. Pentru că şi creatorii popularelor plăci video Radeon au SoC-uri optimizate pentru un consum redus de energie, tablete precum XOLO Win încep să facă simţită prezenţa în această piaţă.

În încercarea celor de la Microsoft de a atrage cât mai mulţi producători de gadgeturi în curtea Windows şi Windows Phone, gigantul din Redmond a reuşit să-i convingă pe cei de la XOLO să creeze primele lor tablete cu Windows 8.1. Un creator de smartphone-uri şi tablete din India care a lucrat exclusiv cu Android, XOLO tocmai a anunţat Win.

XOLO Win ete o tabletă de 10,1 inci ascunsă într-o carcasă premium din aluminiu. Are 750 de grame şi promite 6 ore autonomie. Pe lângă panoul cu 1366 x 768 pixeli, tableta din imaginea de mai sus are o configuraţie hardware destul de atrăgătoare. Foloseşte unul dintre cele mai noi procesoare A4-1200 în combinaţie cu GPU-ul Radeon HD8180. Memoria internă este de 32GB, iar cantitatea de memorie RAM este bătută în cuie la 2GB. Nu lipsesc de pe marginea acestui dispozitiv un port microHDMI şi un slot pentru carduri microSD.

Preţul pentru XOLO Win este de 340 de dolari, iar la achiziţie, dacă sunteţi tentaţi de o tastatură Bluetooth, o puteţi cumpăra cu o reducere de 50%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele