Noile tablete accesibile de la Acer: Iconia One 7 şi Iconia Tab 7

Noile tablete accesibile de la Acer: Iconia One 7 şi Iconia Tab 7

Într-o perioadă în care nu prea vedem lansări din acest segment de piaţă, două noi tablete, Iconia One 7 şi Iconia Tab 7.

acer-iconia-tab-7 iconia one 7

În cadrul unui eveniment desfăşurat zilele trecute la New York, Acer a făcut mai multe anunţuri interesante. Printre acestea se numără accesibile, Iconia One 7 şi Iconia Tab 7. Dintre cele două, One 7 este un pic mai ieftină.

Iconia One 7 este o tabletă de 7 inci construită în jurul unui display LED IPS cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. În carcasă se ascunde un procesor Intel Atom Z2560 tactat la 1,6GHz şi 1GB de memorie RAM. Partea de captură este realizată prin intermediul unei camere principale de 5 megapixeli şi a uneia frontale, pentru selfie-uri, de doar 1,3 megapixeli. Nu lipseşte suportul pentru carduri MicroSD, iar tableta vine preinstalată cu Android 4.2 Jelly Bean, deşi cei de la Acer s-au grăbit deja să promită că o vom vedea actualizată în curând cu KitKat. Începând cu luna mai, la nivel global, acest model va putea fi achiziţionat cu 130 de dolari.

Iconia Tab 7 este dedicată celor care îşi doresc ascunsă într-o tabletă şi o funcţie de telefon. În materialul de marketing care o însoţeşte, este descrisă ca ,,întruchipând mariajul dintre cele mai utilizate dispozitive pentru consumatori – o tabletă şi un telefon”. Panoul IPS de 7 inci folosit în acest caz are aceeaşi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi promite o autonomie de 6 ore departe de priză. Suportă, desigur, trafic de date pe o conexiune 3G, în timp ce puterea de calcul va avea la bază un procesor quad core. Nu vor lipsi din ecuaţie nici camere pe spatele şi pe partea din faţă a tabletei. Extinderea spaţiului de stocare implicit se va realiza prin carduri MicroSD, iar sistemul de operare preinstalat va fi Android 4.4 KitKat. Preţul pentru această creaţie este de 150 de euro, din păcate nu ştim exact pieţele în care va fi oferită spre vânzare.

Având în vedere setea utilizatorilor de tablete ieftine, aceste modele se pretează perfect timpurilor în care trăim.

Citește și: