Prima tableta de 8 inci cu Windows 8 va fi creata de Acer

Prima tableta de 8 inci cu Windows 8 va fi creata de Acer

Dupa ce in urma cu cateva saptamani am anuntat ca , in mod neoficial, Acer ne confirma o tableta de 8 inci.

acer iconia w3 4

Cu un trecut glorios in zona produselor accesibile, Acer sa pare ca va fi printre primele companii care vor lansa o . Respectivul gadget, ilustrat in imaginile alaturate, desi nu a fost confirmat oficial, a fost detaliat pe website-ul francez minimachines.net. Din pacate, chiar daca Acer a insistat ca respectivele informatii sa fie date jos de pe internet, nu au mai ramas decat alte cateva zeci de publicatii care au preluat stirea.

In definitiv, oficialii Microsoft, precum CFO-ul Peter Klein, au confirmat in mai multe randuri ca-si doresc sa intre cu dispozitive competitive in piata tabletelor mai compacte. Nici macar nu conteaza daca respectivele tablete sau hibride vor veni cu Windows RT sau cu Windows 8.

In acest caz particular, Acer se pare ca planuieste o tableta de opt inci in diagonala. Desi nu se stie cand va ajunge exact pe piata, se pare ca luna septembrie, perioada in care copii revin la scoala este cea mai probabila. In principiu, stim ca respectivul gadget va folosi un procesor dual core Intel Atom Z2760 tactat la 1,5 GHz cu un IGP integrat tactat la 533 MHz. Cantitatea de memoria RAM folosita in respectivul sistem va fi de 2GB. Fiind evident ca acest produs nu este menit sa se inscrie in razboiul  specificatiilor, cateva detalii mai sunt importante. Vine cu doua camere, pe o parte si pe alta a dispozitivului si poate fi achizitionata impreuna cu o tastatura cu dock sau o protectie care functioneaza si ca stand.

Pentru ca informatiile de mai sus au totusi statut de zvonuri, fie ele si asistate de poze ce par reale, nu se stie nimic nici de preturi. Un lucru este insa sigur, acest tip de tablete de 8 inci cu Windows 8 trebuie sa fie mult mai ieftine decat un Surface, avand mari sanse sa se apropie in magazine de sume ca 350 – 400 de dolari.

acer iconia w3 1

Citește și: