Noi telefoane de buget: Archos 45c Platinum şi 50b Platinum

Noi telefoane de buget: Archos 45c Platinum şi 50b Platinum

Ca o alternativă la smartphone-urile high end anunţate pe bandă rulantă în ultima perioadă, Archos a anunţat 45c Platinum şi 50b Platinum.

archos_45cplatinum-

În ultimele câteva luni, piaţa IT a fost dominată de lansări de telefoane care mai de care mai inaccesibile, recent anunţatul iPhone 6 fiind cel mai recent astfel de exemplu. Din fericire, nu toţi trebuie să cheltuim 2500, 3000 sau 4000 de lei pentru un smartphone. Companii precum anunţă în continuare noi modele de aparate cu configuraţii decente şi preţuri foarte accesibile, chiar şi fără abonament.

Archos a lansat de curând două noi telefoane inteligente pe aceleaşi principii care au popularizat compania în ultimii ani. Este vorba de două telefoane entry-level cu numele de Platinum şi Archos 45c Platinum. Cuvântul Platinum din titlul ambelor gadgeturi este o referinţă la faptul dispozitivele au o mare parte din specificaţii identice. Nu se diferenţiază decât prin prisma diagonalei ecranului şi a camerelor foto/video.

Practic, vorbim de două aparate cu diagonala de 5 inci – 50b Platinum, respectiv 4,5 inci – 45c Platinum. Partea de procesare, în ambele cazuri, este asigurată de o combinaţie dintre un procesor quad core de la MediaTek tactat la 1,3 GHz şi o cantitate infimă de 512MB RAM. Spaţiul de stocare implicit este egal cu 4GB, dar poate fi extins prin intermediul unor carduri de memorie MicroSD. Modelul de 5 inci va avea o cameră principală de 8 megapixeli, în timp ce modelul de 4,5 inci va avea o cameră de 5 megapixeli.

Preţurile de achiziţie vor fi de 100 de dolari pentru Archos 45c Platinum şi 120 de dolari pentru Archos 50b Platinum.