Noi procesoare Intel pentru mobile, anunțate pe arhitectură Haswell

Noi procesoare Intel pentru mobile, anunțate pe arhitectură Haswell

Dedicate sistemelor mai performante sau mai puţin performante, tocmai a fost anunţată o serie întreagă de noi procesoare din familia Haswell.

Intel-4th-gen-haswell-chip

Noile procesoare Intel Core de generaţia a patra fac parte din familia Haswell. Deşi a trecut mai bine de jumătate de an de când a fost oficial anunţată această micro-arhitectură, gigantul american continuă să anunţe noi procesoare cu diverse niveluri de performanţă şi preţuri pe măsură.

Nu mai puţin de 10 procesoare au fost anunţate zilele trecute de cei de la Intel. Toate sunt dedicate sistemelor mobile, de tip notebook, hibrid sau tabletă, în timp ce unul dintre cele zece este un Celeron entry-level. Dacă respectivul Celeron 2980U, cu două nuclee tactate la 1,6 GHz, este cel mai ieftin procesor anunţat, la polul opus se află un Core i7 – 4940MX cu 4 nuclee fizice tactate la 3,1 GHz şi 8 thread-uri logice. Cel din urmă are un preț de 1100 și cu siguranţă nu-l vom vedea în prea multe notebook-uri de gaming sau staţii grafice.

Printre soluţiile menţionate în tabel sunt trecute şi două optimizate pentru un consum redus de energie. Cu două nuclee fizice tactate la 1,5 şi 2,0 GHz, acestea ies în faţă datorită literei U (ultra-low voltage) de după numele procesorului, 4310U şi 4360U. O altă diferenţă între procesoarele Core i5-4310U şi Core i5-4310M, pe lângă diferenţa de frevenţă de lucru, de la 2 GHz până la 2,7 GHz, constă în placa video integrată. Soluţiile recente dedicate ultrabook-urilor vin cu un IGP intel HD 4400, în timp ce restul procesoarelor cu alimentare normală se manifestă printr-un salt până la mult mai puternicul Intel HD 4600.

Dacă sunteţi curioşi cât mai aveţi de aştepat până veţi vedea aceste noi procesoare Intel în sisteme portabile, răspunsul este câteva luni.

intel-haswell-chips 2014

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: