Intel i5-4460S, un nou CPU puțin mai puternic

, 10 Ian, 15:00

Intel se pregătește să lanseze un nou val de procesoare pentru actuala sa platformă, LGA 1150.

Intel Core i5-4460S

Unul dintre ele a fost observat de ceva vreme în lista de suport ale unor plăci de bază, numele lui fiind Intel i5-4460S. Vine cu o serie de îmbunătățiri destul de mici de performanță, însă cu o eficiență energetică crescută.

Upgrade-ul de performanță pentru multe din procesoarele ce urmează a fi lansate este în principiu de 100 MHz pentru fiecare model în parte. Intel i5-4460S va rula la frecvența de 2.9 GHz, va avea 4 nuclee și nu deține Hyper-Threading. Cel mai probabil, va veni cu grafică Intel HD 4600. L3 cache va fi de 6 MB și un TDW de 65 W.

Nu va fi nevoie de un update de BIOS pentru compatibilitatea acestuia cu plăcile de bază, totuși vor exista update-uri de BIOS doar pentru ca noile plăci să identifice corect notația procesorului. Nu s-a discutat însă de preț sau disponibilitate în cazul de față, însă, cu siguranță, la momentul lansării seriei de procesoare, prețurile vor fi primele pe care le vom cunoaște. Aproape toate variantele vor deține varianta S în denumire, pentru a putea fi mai ușor identificate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail